Tomašević o uhićenjima u Zagrebu: Raščistit ćemo sve sumnjive poslove…

Tomašević o uhićenjima u Zagrebu: Raščistit ćemo sve sumnjive poslove…

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je danas u 12 sati u predvorju Gradske uprave konferenciju za novinare vezano uz izvide koje se jutros započeli službenici DORH-a i Uskoka, prenosi N1.

Najviše se pretresa radi u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika, rekao je Tomašević o pretresima u Gradskom poglavarstvu.

Ponovio je da se nova gradska uprava zalaže za transparentnost te da stoji na raspolaganju institucijama oko suradnje oko raščišćavanja svih nepravilnosti i sumnjivih poslova.

Nije mogao komentirati jesu li uhićenja vezana uz Advent u Zagrebu. “Možda se radi o nekoliko predmeta. Treba pričekati da USKOK i policija objave službeno priopćenje. Ako se radi o Adventu, gdje su se kućice davale u podnajam i na taj način se oštećivao proračun Grada Zagreba, mi kao gradska uprava stojimo na raspolaganju za sve što treba. Što se tiče načina na koji su se dodjeljivale javne površine za različite manifestacije, jedna od prvih stvari koje sam napravio kao gradonačelnik jest promjena svih članova povjerenstva zaduženog za zakup javnih površina u Gradu Zagrebu”, rekao je Tomašević.

Ovo je istraga koja traje već duže, započela je puno prije nego što smo mi došli u ovu zgradu, ali stojimo na raspolaganju što se tiče dokumentacije. Više situacija da se kućice daju u podnajam i da netko zarađuje na tim kućicama, toga više neće biti, rekao je gradonačelnik, prenosi N1.