Velika akcija USKOK-a, među privedenima glavni ravnatelj HRT-a…

Velika akcija USKOK-a, među privedenima glavni ravnatelj HRT-a…

U tijeku je velika akcija policije i USKOK-a. Iz ureda gradonačelnika Zagreba potvrdili su da su službenici Državnog odvjetništva i USKOK-a jutros počeli uvide u prostorijama Gradske uprave. Među privedenima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. 

Po neslužbenim informacijama u srijedu ujutro privedeni su i suradnici bivšeg gradonačelnika Milana Bandića – Bandićevi vozači Zdravko Krajina i Vladimir Džaja, bivša članica Povjerenstva za davanje javnih površina u zakup Jelena Čeklić, bivša šefica stručne službe gradonačelnika Andreja Šulentić te Denis Mohenski, poznat pod nadimkom “Kralj Adventa”. Izvršeni su pretresi stanova i prostora osumnjičenika za koje se pretpostavlja da će nakon pretraga biti privedeni na ispitivanje u Uskok. Javlja HRT

Jelena Bokun za Dnevnik u podne HTV-a javila se ispred Gradskog poglavarstva. Kako se čini, ova najnovija akcija Uskoka ima dva kraka – prvi seže upravo u zagrebačku Gradsku upravu, ali onu bivšu.

Istražitelji su pročešljavali razdoblje od kraja prošle godine pa do prve polovice ove, a sumnjaju u malverzacije vezane uz organizaciju zagrebačkog Adventa.

U ovim trenutcima ne zna se što se glavnom ravnatelju HRT-a službeno stavlja na teret,no neslužbeno doznajemo kako to nema veze s poslovanjem HRT-a, nego sa stanom u središtu grada.

Kazimir Bačić nešto prije podneva napustio je u pratnji policije svoju kuću na Tuškancu nakon što je u njoj izvršen pretres te je prevezen, vjeruje se, na zagrebačke Oranice.  

Gradonačelnik Tomašević o današnjim uhićenjima

12:15

Gradonačelnik Tomislav Tomašević na konferenciji za medije je rekao kako se najviše pretresa radi u uredu stručne službe bivšeg gradonačelnika. Rekao je kako su pretresi u tijeku na više lokacija. 

– Želimo da se raščiste svi sumnjivi poslovi u Gradu. Ne želim da Grad bude simbol korupcije i sve ćemo napraviti da se to raščisti, poručio je.

Odgovorio je na novinarsko pitanje jesu li uhićenja povezana s Adventom u Zagrebu.

– Ako se radi o Adventu, na to sam upozoravao još 2019. godine. Upozoravao sam i na davanje kućica u najam i prije Adventa. Mi smo i dalje posvećeni da svu dokumentaciju damo na istražnim tijelima, rekao je.

Na pitanje zna li nešto o uhićenju ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića odgovorio je da o sadržaju predmeta, zašto su uhićeni ljudi, ne može govoriti niti to smije znati.

Ponovio je da ova istraga traje duže vrijeme te da su u potpunosti na raspolaganju istražnim tijelima. Najavio je i više revizija, naročito oko toga kako se dodjeljuju javne površine u Gradu Zagrebu.