Evo kakve grudi muškarci vole najviše: Daleko je od onog što ste sad možda pomislili…

Evo kakve grudi muškarci vole najviše: Daleko je od onog što ste sad možda pomislili…

Rezultati istraživanja su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka. Ali, čvrstoća im je jako važna

Mnoge žene žive u zabludi kad misle da su muškarcima najprivlačnije one sa velikim grudima. Većini su najdraže grudi srednje veličine, ni premalene niti prevelike, onako da stanu u šaku i lijepo je popune, pokazalo je istraživanje.

Europski istraživači su se pozabavili temom kakve grudi momci vole uzimajući u obzir četiri države – Brazil, Kamerun, Češku i Namibiju. Studiju su nazvali “Men’s Preferences For Women’s Breast Size and Shape in Four Cultures” (Muški prioriteti veličine i oblika dojki u četiri kulture).

Rezultati su pokazali da žene s malim grudima nemaju razloga za brigu, veličina definitivno nije prioritet kod momaka. Ali, čvrstoća ima je jako važna. Ispostavilo se da je to većini muškaraca najvažnija stvar kada su ženske grudi u pitanju, neovisno koliko su velike. Na osnovu toga istraživači su zaključili da je dečkima oblik grudi puno važniji od toga da su velike, jer oblik je definiran čvrstoćom.

Zašto je čvrstoća toliko bitna?

Odgovor na ovo pitanje znanstvenici pronalaze u evoluciji – muškarci podsvjesno povezuju čvrste grudi sa “seksualnim opstankom najsposobnijih”. Što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnericu. Poznato je da su muškarci prilično vizualna bića, pa ova teorija ima logike.

Čvrstoća grudi bi evolucijski mogla dečkima otkriti ponešto i o njezinoj plodnosti – čvrste grudi naznaka su žene dobre za reprodukciju. Ukoliko grudi nisu čvrste to bi moglo dati naslutiti da žena neće biti toliko zdrava, prenosi portal Rebel Circus. Prenose 24sata