Mate Rimac preuzeo Bugatti, sjedište slavne tvrtke luksuznih jurilica bit će u Hrvatskoj!

Mate Rimac preuzeo Bugatti, sjedište slavne tvrtke luksuznih jurilica bit će u Hrvatskoj!

Nova tvrtka će se zvati Bugatti Rimac. U njoj će se nalaziti dvije tvrtke koje proizvode automobile: Bugatti i Rimac Automobili

Mate Rimac ugovorio je posao života. Preuzeo je Bugatti. Jedan od najpoznatijih proizvođača superluksuznih jurilica odsad će imati sjedište u Hrvatskoj, njegov većinski vlasnik bit će tvrtka koju je osnovao Rimac, a sve se to dogodilo bez promjene vlasničke strukture u Rimčevoj kompaniji.

Riječ je o jednom od dosad najvećih hrvatskih poslovnih uspjeha. Prethodili su mu mjeseci pregovora s Volkswagenom i Porscheom, čiji je glavni cilj bio preko Bugattija preuzeti većinski udjel u Rimčevoj tvrtki. No, Mate Rimac tome se odlučno opirao, i tako sačuvao inovativni dio svoje kompanije, poput razvoja baterija i drugih električnih rješenja za vozila, od preuzimanja.

Dogovor je postignut kroz kompletnu reorganizaciju Rimac Automobila. Odsad će se Rimčeva kompanija zvati Rimac grupa. U njoj su svi dioničari zadržali postojeće udjele. Porsche i dalje ima 24 posto, Mate Rimac je i dalje pojedinačno najveći dioničar s 37 posto, a slijedi Hyundai s 12 posto i ostali dioničari s 27 posto udjela. U okviru grupe poslovat će dva poslovna subjekta. Prvi obuhvaća postojeće Rimčevo poslovanje, izuzev proizvodnje električnih hiperautomobila, poput Nevere, i na tržištu će nastupati kao neovisni poslovni subjekt – Rimac Technology. Drugi je nova tvrtka koja će se zvati Bugatti Rimac. U njoj će se nalaziti dvije tvrtke koje proizvode automobile: Bugatti i Rimac Automobili.

Mate Rimac, osnivač i glavni izvršni direktor Rimac Automobila te budući direktor grupe, kaže da je ovo uzbudljiv trenutak u kratkoj, ali burnoj povijesti Rimac Automobila.

– Rimac i Bugatti savršeno se nadopunjuju. Kao mlada, agilna i brza automobilska i tehnološka tvrtka, osvojili smo povjerenje partnera i snažnu poziciju u industriji električnih tehnologija visokih performansi – kaže Rimac. Piše Jutarnji list