Bijesni Danci se ne mire: Sve je bilo namješteno da Engleska prođe u finale

Bijesni Danci se ne mire: Sve je bilo namješteno da Engleska prođe u finale

Engleska je pobijedila Dansku 2:1 poslije produžetaka u polufinalu Eura, a jutro kasnije strasti se još nisu smirile nakon kontroverzno dosuđenog penala za Tri lava.

Danski heroji s ovog Eura još će neko vrijeme biti priča ove smotre Starog Kontinenta, no za nekoliko godina zaboravit će se da su simpatični crveno-bijeli Vikinzi igrali među četiri najbolje reprezentacije u Europi i bili jako blizu čudesnog izbacivanja Engleske. Međutim, sudac Danny Mekkelie odlučio im je sav taj trud oduzeti dosudivši vrlo kontroverzan penal.

Hary Kane iz drugog ga je pokušaja spremio u mrežu, odveo Engleze u finale s ukupnih 2:1 poslije produžetaka, a Dance ostavio ispred vrata raja.

Danci će oprostiti, ali ne mogu zaboraviti

Danci su se pomirili s činjenicom da je rat završen i da su ga nepravedno izgubili, ali još će dugo pričati o toj odlučujućoj bitci za finale.

“Sve je bilo režirano za pobjedu Engleza. Inače je na europskim prvenstvima polovica stadiona u bojama jedne reprezentacije, a polovica u bojama druge, međutim ovo je izgledalo kao domaća utakmica za Engleze”, prenosi riječi izbornika Kaspera Hjulmanda danski tabloid BT, koji je u najavi susreta pokušao zakuhati frku provocirajući Engleze. Više na GOL.HR