GLAZBENICI NA RUBU ŽIVACA ZBOG PODJELE NA CIJEPLJENE I NECIJEPLJENE: Zupanc (The Night Express): Koncerte treba otvoriti, ili sve zatvoriti dok ne prođe pandemija / VITASOVIĆ: TO JE FAŠIZAM!

GLAZBENICI NA RUBU ŽIVACA ZBOG PODJELE NA CIJEPLJENE I NECIJEPLJENE: Zupanc (The Night Express): Koncerte treba otvoriti, ili sve zatvoriti dok ne prođe pandemija / VITASOVIĆ: TO JE FAŠIZAM!

Tema je vrlo kompleksna, mišljenja su različita, ali trebamo misliti jedni na druge i pridržavati se pravila koja ionako ne donosimo mi, nego mjerodavna tijela, kaže Bruno Krajcar, javlja GLAS ISTRE.

Mnogi hrvatski glazbenici su na rubu živaca, a dodatno su ih uznemirile mjere koje su na snazi od 1. srpnja, a po kojima samo oni koji su cijepljeni ili su nedavno testirani mogu prisustvovati koncertima. Druga opcija, ako se želi da prisustvuju svi, jest da se provode ograničavajuće mjere kao što su distanca, sjedenje, manji broj posjetitelja i slično. U suprotnosti je to s očekivanjem da će ovo ljeto sve biti normalno i kao nekad (barem približno).

Razgovarali smo s nekoliko istarskih glazbenika i oni se mogu podijeliti u dvije grupe, one koji su oprezni i one koji više nemaju strpljenja.

Bruno Krajcar je već imao nekoliko koncerata ovog ljeta, a nekoliko ih je u najavi.

– Tema je vrlo kompleksna, mišljenja su različita, ali trebamo misliti jedni na druge i pridržavati se pravila koja ionako ne donosimo mi, nego mjerodavna tijela, kazao je Krajcar.

Vesna Nežić Ružić također smatra da se mjera treba pridržavati, kakve bile da bile.

– Preboljela sam koronu i još uvijek imam antitijela. Srećom, sve je prošlo bez većih posljedica. Stav je pojedinca kako će se uklopiti u mjere i kako će ispuniti uvjete za dolazak na koncerte i javna događanja. Cijepljenje, potvrda da je osoba preboljela koronu ili test kojim pokazuje da je nema su uvjeti. Tako je kako je, a svima želim puno zdravlja, kazala je Nežić Ružić.

Alen Vitasović pak smatra da je podjela ljudi na cijepljene i necijepljene – fašizam. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA