Lome se koplja oko COVID potvrda

Lome se koplja oko COVID potvrda

COVID potvrde radnika ubuduće bi trebale biti jedan od uvjeta koje poslodavci moraju ispuniti kako bi dobili potpore za očuvanje radnih mjesta. Prijedlog su odbili poslodavci i socijalni partneri. Još je mnogo otvorenih pitanja, a razgovori se nastavljaju sljedeći tjedan. O tome su jutros raspravljali na HRTVu.

Božinović: Štitimo zdravlje građana, a da ekonomija što manje trpi

Čelnik nacionalnog Stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović u Dnevniku HTV-a u srijedu je naglasio da ništa ne nameću nego štite zdravlje građana, a da pritom ekonomija što manje trpi.

– Svi moraju podnijeti svoj dio odgovornosti. Ona je u konačnici osobna i sigurno je da imamo mehanizme da vidimo tko daje doprinos rješenju ove situacije, ne samo kroz cijepljenje, nego i kroz potvrdu o preboljenju ili o testiranju. Nije situacija tako crno-bijela niti se tu nešto nameće. Jedino što nam je bitno je zaštita života i zdravlja i zaštita ekonomije, rekao je. 

Rekao je i kako nisu razgovarali o konkretnim stvarima, ali imaju nešto što mogu, ovisno o epidemiološkoj situciji, u datom trenutku iskoristiti kao sredstvo kojim mogu kontrolirati radnu ili bilo koju drugu sredinu – pogotovo u zatvorenim prostorima kada dođe jesen, zima.

A tko bi snosio troškove testiranja za građane koji nisu cijepljeni, a imaju opravdane razloge? Više na LINKU

DEMOS MEDIA