Najboji psi za osobe starije životne dobi…

Najboji psi za osobe starije životne dobi…

Psi su prekrasni pratitelji ljudima u svim fazama života. Samo zato što je netko stariji (i možda nije dorastao Akiti) nije razlog da ne uživa u psećem društvu. Oni pružaju društvo na način na koji se niti jedan kućni ljubimac – i malo ljudi – može približiti. Mobilnije starije osobe također razumiju da je svakodnevna šetnja mnogima način da izađu iz kuće, vježbaju i upoznaju druge ljude.

Udomljavanje smirenog, već “kućno uvježbanog” starijeg psa iz skloništa, idealan je način za pronalazak velikog prijatelja. Psi vole starije vlasnike kućnih ljubimaca koji ne odlaze na posao u 7:00 ujutro i na kratko se vraćaju prije nego što izađu u grad. Mnoge starije osobe većinu dana provedu kod kuće i imaju vremena posvetiti se svojim ljubimcima.

Znanstveno je dokazano da starije osobe koje se brinu o psima, brinu bolje i o sebi. Ali kao i svi ostali, postizanje pravog podudaranja ovisi o razini vaše aktivnosti, stambenoj situaciji i tome jesu li djeca česti posjetitelji.

Shih tzu

Shih tzu je nježni, privrženi pas koji živi za to da ih se voli. Čvršći su nego što izgledaju, shih tzu-u odgovara dnevna šetnja samo ako i vi želite šetati. Ne puštaju puno dlake, ali trebaju svakodnevno četkanje i povremeno profesionalno uređivanje kako bi bili u najboljem izdanju. Većinom su vrlo tihi psi, iako neki hrču.

Mops

Zdravog mopsa lako je četkati, premda se prilično jako linja. Inače posjeduju izvrstan temperament, no neki mogu postati ljubomorni. Ovo je općenito zdrava pasmina, ali treba izbjegavati ekstremne temperature. Ovi sretni i entuzijastični psi su izvrsni kućni ljubimci.

Chihuahua

Živahan, odan i ponosan, izvrsna chihuahua je sjajno društvo. To su glasni psi koji dobro služe kao psi čuvari koji će vas upozoriti ako se netko približava vašem stanu ilim kući. Štence može biti teško naučiti da obavljaju nuždu van kuće.

Pudla

Pudle, koje je vrlo lako trenirati, nježne su, te ne puštaju puno dlaka, dolaze u tri veličine: toy, minijaturna i standardna. Vole se maziti i teško ćete pronaći pametnijeg ljubimca.

Bostonski terijer

Pametan i dobrog temperamenta, džentlmenski boston terijer svima je prijatelj. Skloni su smanjenom kretanju, pa im opušteni način života baš odgovara. Pasminu je lako njegovati, ali neke je teško naučiti da obavljaju nuždu van kuće. Bostonci mogu biti šefovi, tako da je dobro vodstvo neophodno. Prenosi N1