UEFA odmah dan nakon utakmice otvorila istragu protiv Engleza…

UEFA odmah dan nakon utakmice otvorila istragu protiv Engleza…

Druga polufinalna utakmica Eura, između Engleske i Danske (2:1) u srijedu, ostavila je brojne repove, a UEFA je upravo službeno objavila da su Disciplinskoj komisiji podnesene tri prijave.

Po završetku sinoćnje utakmice otvorila ga je po tri točke protiv Engleza, između ostalog jer su navijači laserom ometali danskog golmana Kaspera Schmeichela pri obrani penala u sučevu vremenu. Čuvar mreže Leicester Cityja unatoč tome skinuo je penal, ali Harry Kane je ipak zabio pobjednički gol iz odbijene lopte.

Tri točke optužnice

Ostale točke optužnice uključuju zviždanje na dansku himnu i uporabu pirotehnike u pobjedničkom slavlju. Izbornik Tri lava Gareth Southgate trebao bi do finalne utakmice s Italijom u nedjelju doznati kakve će sankcije UEFA poduzeti, odnosno hoće li ih uopće biti.

Sudačka ekipa okupila se uoči starta prvog produžetka, a nesretni nizozemski sudac Danny Makkelie, čini se, ipak je jučer pogodio nešto jer je upozorio delegata utakmice kako su engleski navijači laserom ometali dansku jedinicu.

TV kamere potvrdile su njegovu tvrdnju jer se na snimci jasno vidi kako zelena mrlja „pleše“ po Schmeichelovu licu dok se pripremao obraniti Kaneov penal. Za to će engleski savez sigurno biti kažnjen, a potvrde li im se optužnice i za ostale dvije točke, mogli bi solidno dobiti po džepu.

Malo važno Englezima, slaba utjeha Dancima

To im neće suviše smetati postanu li na koncu europski prvaci. Danski će se navijači u tom slučaju sjetiti one o sporoj, ali dostižnoj pravdi, no neće im biti neka utjeha… Doznaje GOL.HR