Komšić: Milanović je učinio medvjeđu uslugu Hrvatima u BiH, nije izvrijeđao samo mene, već i cijelu državu…

Komšić: Milanović je učinio medvjeđu uslugu Hrvatima u BiH, nije izvrijeđao samo mene, već i cijelu državu…

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović svojim potezima stalno provocira daljnje rasprave između dvije zemlje, ocijenio je u srijedu član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider Demokratske fronte (DF) Željko Komšić,pišu bh. mediji.

Kako je istaknuo, Milanović je došao u Bosnu i Hercegovinu te izvrijeđao – ne samo Komšića osobno – nego i državu koju je posjetio, kazavši da je BiH Europskoj uniji “predzadnja rupa na sviralu”.

“Ne moramo posebno objašnjavati kako bi to izgledalo u normalnim odnosima dvije zemlje, ali budući da su odnosi između BiH i Hrvatske takvi kakvi jesu, a sve su nego normalni, mi živimo s takvim stavovima šefa nama susjedne države koje iznosi u našoj kući”, kazao je Komšić.

Komšić dodaje kako se suzdržavao od komentara ne želeći “gasiti vatru benzinom” jer smatra da Milanoviću iz nekog razloga trebaju svađe. No sve što je tokom posjete uradio je bilo neprimjereno, smatra Komšić, stavovi koje je iznosio o BiH u BiH su neprimjereni, ali ipak najveću štetu napravio je Hrvatima u BiH.

“On je došao, sve to izgovorio, jedan dio političara koji za sebe vole reći da su hrvatski političari je to pozdravio. Milanović se spremio, otišao i ostavio nas ovdje da gasimo vatre i zapravo je učinio medvjeđu uslugu prije svega Hrvatima u BiH onima u čije ime se zaklinje”, Komšićev je stav.

Ipak bez obzira na sve to, Komšić najavljuje da će se nastaviti ponašati kao pristojan čovjek jer je svjestan potrebe da odnosi između BiH i Hrvatske budu što bolji, budući da su dvije zemlje veoma vezane geografski jer dijele najdužu granicu, ali povezane su i osobnim vezama. Prenosi direktno.hr