Vlada će i u budućnosti podupirati projekte koji emancipiraju bogatstvo kulture i povijesti Međimurja

Vlada će i u budućnosti podupirati projekte koji emancipiraju bogatstvo kulture i povijesti Međimurja

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u Čakovcu. Posjet je započeo sastankom s međimurskim županom Matijom Posavcem i gradonačelnicima iz Međimurske županije, a potom je sudjelovao na završnoj konferenciji projekta Rekonstrukcija i revitalizacija fortifikacije Starog grada Čakovec te je otvorio Muzej nematerijalne baštine – Riznica Međimurja.

“Hvala svima koji su omogućili da svi Čakovčani i Čakovčanke, Međimurke i Međimurci, kao i sve Hrvatice i Hrvati, ali i brojni gušiti koji su došli ovdje na sjeverozapad Hrvatske, u Međimurje, posjete stari grad, osvijeste kakvo bogatstvo, ljepotu, baštinu i povijest ima Međimurje”, kazao je predsjednik Vlade Plenković otvarajući Riznicu Međimurja. 

Dokaz koliko je korisno članstvo u Europskoj uniji

Napomenuo je kako smo u vremenu pandemije COVID-19 imali zastoje i ometanja u svim aspektima našeg društvenog i gospodarskog života, stoga mu je posebno drago da je riječ o kulturi, jer  ona je ta koja nas oplemenjuje.

“Zato je lijepo svjedočiti revitalizaciji niza kulturnih zbivanja posljednjih tjedana da izvođači mogu pred publikom pokazati sve ono što je lijepo i što su htjeli prezentirati kao dio svog rada i dio svog iskustva”, dodao je.  

Istaknuo je da će Vlada i u budućnosti nastojati podupirati ovakve projekte koji emancipiraju bogatstvo naše kulture, povijesti i tradicije.

Projekt je 85 posto financiran europskim sredstvima, uz 15-postotono sudjelovanje Međimurske županije i još je jedna potvrda koliko je članstvo u Europskoj uniji korisno, naglasio je predsjednik Vlade. Više na LINKU.

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Vlada RH