Nevrijeme poharalo Novu Gradišku; stiglo upozorenje iz Hrvatskih voda

Nevrijeme poharalo Novu Gradišku; stiglo upozorenje iz Hrvatskih voda

Nevrijeme praćeno obilnom kišom novogradiški je kraj zahvatilo kasno poslijepodne u petak. U kratkom je vremenu palo oko 150 litara kiše po četvornome metru. Dijelovi grada su poplavljeni. Najviše je stradalo tzv. “Lobino naselje” u zapadnom dijelu. 

Voda je ušla u pedesetak podruma pa su vatrogasci radili i tijekom noći.

S obzirom na to da se očekuje nastavak oborina, Stožer civilne zaštite u pripravnosti je, pripremili su i vreće s pijeskom. 

Na području Nove Gradiške (mikrolokacija Lubinovo) u šest sati palo je 159 litara kiše po metru četvornom.

Vatrogasci su do sada zaprimili više od 70 poziva građana i izvršili 40-ak intervencija, kazao je za HRT-ov portal Ivo Pejaković, zapovjednik JVP Nova Gradiška. Javlja HRTV

– Sve raspoložive vatrogasne snage iz JVP Nova Gradiška su na terenu. Radimo ispumpavanja, uglavnom su to podrumski objekti, ali bilo je i nešto popljavljenih prizemlja obiteljskih kuća. Prvi val je prošao, sad saniramo štetu, a što će biti dalje – vidjet ćemo, rekao je Pejaković.

– Kiša opet pojačava, očekuje se da će preko noći pasti još 50-100 litara, dodao je Pejaković. Od Stožera civilne zaštite Grada Nova Gradiška JVP je tražio i pijesak za zečje nasipe.

Na terenu pomažu i članovi lokalnih DVD-ova – Rešetari, Cernik, Staro Petrovo Selo…

– Strašno, vidjela sam da voda teče u podrum, kao kada na brani imate vodopad – tako je nama voda išla iz dvorišta u podrum, rekla je jedna gospođa.

– Djelovalo je sve normalno, uobičajeno, kiša, malo jača kiša. Kad smo mislili da će sve proći, došlo je do toga da gradska kanalizacija nije mogla primiti svu količinu vode, rekao je jedan stanovnik Nove Gradiške. Više na LINKU

DEMOS MEDIA Izvor HRTV