Batrinci ne zaboravljaju svoje hrabre branitelje

Batrinci ne zaboravljaju svoje hrabre branitelje

Proteklog vikenda u Batrini je održan tradicionalni memorijalni velikonogometni turnir u organizaciji NK BATRINA u spomen na poginule hrvatske branitelje u Domovinskom ratu, dragovoljce Stjepana Knezovića Ćipu i Antu Šutala. Turnir je održan na stadionu u Batrini koji nosi naziv po imenima spomenutih heroja.

Prednatjecanje je bilo u subotu kada su ekipe NK BATRINA i CROATIA Tisovac u regularnom vremenu odigrale 1:1 pa na jedanaesterce 3:5, te ekipa NK SVJETLOST Lužani: NK OMLADINAC Vrbova 1:3.

U nedjelju je odigrana sportska završnica gdje su nogometaši iz Batrine pobijedili ekipu iz Lužana sa 3:2, a u finalu CROATIA:OMLADINAC u regularnom vremenu 0:0 a na jedanaesterce turnir je osvojila ekipa iz Tisovca jer su bili bolji izvođači 5:3 . Dakle poredak je: 1. mjesto CROATIA Tisovac, 2. OMLADINAC Vrbova, 3. BATRINA i 4. SVJETLOST Lužani. Za najboljeg igrača turira izabran je Domagoj Starčević igrač CROATIE.

U nedjelju dopodne položeni su vijenci i zapaljeni lampioni pored spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima te pored njihovih vječnih počivališta. To su učinili predstavnici NK Batrina predvođeni predsjednikom kluba Stjepanom Božičevićem Božom, načelnikom općine Nova Kapela Ivanom Šmitom te rodbinom poginulih branitelja. Nazočan je bio i Ante Krolo, jedan od ratnih zapovjednika u okviru 121. brigade HV-a tijekom Domovinskog rata. Nakon toga položeni su vijenci i zapaljeni lampioni i pored spomen ploče na nogometnom stadionu te je održana kraća komemoracija.

Ovom prigodom naglasimo i kako je na turniru prvi puta korišten i veliki digitalni display – semafor koji je nedavno postavljen. Riječ je o donaciji općine Nova Kapela, no postolje i radove postavljanja solarnog napajanja obavili su članovi NK Batrina. O tome predsjednik Božičević kaže:

„Ukupna vrijednost semafora kojeg smo postavili je oko 26 tisuća kuna. Hvala općini Nova Kapela ali i našim vrijednim ljudima: Josipu Mulc, Stanku Drabiku, Zvonku Matijeviću i ostalima, te našim mladim nogometašima juniorima. Bez njihove pomoći, odnosno našeg zajedničkog rada, to ne bi bilo realizirano. Inače u zadnje vrijeme jako puno je investirano u kompleks stadiona jer želimo očuvati naš klub i pomoći mladima kako bi se bavili sportom od najranije dobi.

Još jednom zahvaljujem svim posjetiteljima turnira i svima koji su na bilo koji način pomogli kako bi smo očuvali spomen na naše heroje iz Domovinskog rata. Dok smo mi živi oni sigurno neće biti zaboravljeni, a tu obvezu prenosimo i na mlade generacije.”- rekao je Božičević.

DEMOS MEDIA