Vulin opet šokirao izjavama; pozvao na stvaranje ‘srpskog svijeta’, spominjao Oluju, ulizivao se Vučiću…

Vulin opet šokirao izjavama; pozvao na stvaranje ‘srpskog svijeta’, spominjao Oluju, ulizivao se Vučiću…

“Zadatak ove generacije političara je stvaranje ‘srpskog svijeta’, odnosno ujediniti Srbe gdje god oni živjeli”, rekao je Aleksandar Vulin na skupu obilježavanja 13. godišnjice Pokreta socijalista na kojemu je bio i predsjednik SNS-a i Srbije Aleksandar Vučić, piše klix.ba.

Dodao je da će to biti moguće ostvariti samo ako Srbija bude uspješna, a da bi je takvu “sačuvali”, mora se “nastaviti politika Aleksandra Vučića”. Vulin je ministar unutrašnjih poslova Srbije I jedan od Vučićevih najbližih političkih partnera i suradnika.

“Narod koji ima iskustvo jasenovačkog genocida, koji ima iskustvo ‘Oluje i koji ima iskustvo ‘Martovskog pogroma’ nema pravo svoju sudbinu predati drugima u ruke, da o njihovoj djeci odlučuju drugi, da im drugi daju imena, da im drugi određuju u što će vjerovati, da ih drugi puštaju tamo gdje su im pretke puštali”, rekao je Vulin.

Dodao je da narod “nema pravo da odustane od objedinjavanja i ujedinjavanja, nema pravo odustati od ‘srpskog svijeta'”.

“A da bi ‘srpski svijet’ nastao, Srbija mora biti ekonomski uspješna, dobro vođena, imati vojsku koja je u stanju sačuvati i nju i Srbe, gdje god živjeli. Da bi sačuvali takvu Srbiju, moramo učiniti sve da se politika Aleksandra Vučića nastavi. Samo to, samo je to pobjeda, samo je to garancija opstanka našeg naroda i ništa drugo”, rekao je prisutnima Vulin.

Vulin je poručio Vučiću se treba kandidirati za predsjednika države, dodajući da drugima ne vjeruje i neće im vjerovati i da “nitko drugi ne treba postati predsjednik svih građana Srbije i svih Srba”.

Vučić: Vulin mi je više od koalicionog partnera

Vučić je izjavio da su sljedeći izbori prekretnica za budućnost i dodao da će se na izborima pokazati hoće li “Srbija ići u budućnost ili u prošlost”.

“Vaš pokret ne vidim kao koalicione partnere, već kao suborce za jaku, modernu i slobodnu Srbiju”, izjavio je Vučić, koji je bio počasni gost skupu.

Naglasio je da od političkih partija najviše voli SNS, ali da je ju protekla dva dana pristalicama i dužnosnicima morao govoriti da se bore svim srcem, da vjeruju u ono što govore, da ne postanu biznis grupacija te da “ne počnu podsjećati na DS i njegove satellite”.

“Ne moram Vulinu ništa da govorim, on će sam ustati u obranu Srbije, njenog naroda i vlade, ne mareći za posljedice i za to hoće li ga napadati”, rekao je . Prenosi direktno.hr