Od jutros velika akcija PNUSKOK-a u Splitu, uhićeno 12 osoba….

Od jutros velika akcija PNUSKOK-a u Splitu, uhićeno 12 osoba….

Jutros je u Splitu krenula velika akcija PNUSKOK-a koju provode djelatnici PN Uskok iz Splita uz podršku interventne policije, javlja Slobodna Dalmacija.

Od Županijskog suda u Splitu ishodili su naloge za uhićenje i pretrage ukupno 12 osoba među kojim su Zvonko Kotarac i njegov brat Ivan Kotarac, Mario Jukić, vlasnik Mister Mota, arhitekti Emil Šverko i Neno Kezić.

Na popisu uhićenih su, navodno, i Lada Pocrnić, nekadašnja voditeljica Odsjeka za graditeljstvo Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Splita, kao i njezin suprug Neven Mladinić Pocrnić, potom Ljiljana Poletti Kopešić, viša savjetnica za provedbu dokumenata prostornog uređenja, Boris Marelja, voditelj Odsjeka za provedbu dokumenata prostornog planiranja te Danijela Špalj, bivša vijećnica Kerumova HGS-a.

Kako neslužbeno doznajemo, sve je povezano s građevinskim malverzacijama, primanjem i davanjem mita.

Jukića navodno terete da je dao parfem od 700 kuna kako bi mogao izgraditi 400-tinjak kvadrata više u svojoj zgradi na Mejama, dok se Kotarca spominje uz moguće nezakonite radnje vezane za njegov hotel Amphora na Žnjanu

Kotarčev odvjetnik Vinko Ljubičić za Slobodnu Dalmaciju potvrdio je da je njegov klijent uhićen i da bi ubrzo trebao biti doveden u prostorije splitskog USKOK-a na ispitivanje. Kako se doznaje, Kotarca se sumnjiči za poticanje službenih osoba na zlouporabu položaja i ovlasti.