U potresu oštećene škole neće biti spremne za nastavu u rujnu

U potresu oštećene škole neće biti spremne za nastavu u rujnu

Šesnaest mjeseci od potresa u Zagrebu povratak u teško oštećene škole čeka gotovo četiri tisuće osnovnoškolaca i srednjoškolaca. Nijedna od pet osnovnih i sedam srednjih škola, koje se još obnavljaju, neće biti spremna za nastavu u rujnu. Ekipa HRT-a provjerila je zašto obnova kasni i hoće li se što mijenjati u organizaciji nastave za iseljene učenike. Javlja HRTV

Prvi smo počeli s obnovom nakon potresa, objašnjava nam na utihnulom gradilištu ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog. No, radovi su stali netom prije nego li je trebao biti naliven betonski pod težak 600 tona.

– Ako se nastavi po ovom projektu koji je dosad bio, ideja je da bude stupanj tri, tako da 7.5 , 8 stupnjeva zgrada mirno podnese i to je meni kao ravnatelju najvažnija stvar, naglasio je ravnatelj Gimnazije Tituša Brezovačkog Damir Jelenski.

No, odgovor na pitanja – kada će se i po kojem projektu nastaviti obnova-ravnatelj još čeka. Ni stanari Učeničkog doma u Gajevoj ulici neće u svoje sobe najesen, iako radovi traju.

– Učenici su se morali kod nas odlučiti na naš dom, ne znajući na kojoj adresi će biti sljedeće godine, pa je to možda malo utjecalo i na upis, istaknuo je ravnatelj Učeničkog doma Ante Brune Bušića Darko Trošelj. Više na LINKU

DEMOS MEDIA