Sudac istrage danas odlučuje o istražnom zatvoru za uhićene u Splitu…

Sudac istrage danas odlučuje o istražnom zatvoru za uhićene u Splitu…

Za 12 uhićenih u novoj antikorupcijskoj akciji USKOK-a i policije danas će sudac istrage odlučiti o istražnom zatvoru. Uhićeno je troje djelatnika splitske gradske uprave, poznati splitski poduzetnik Zvonko Kotarac, građevinari i arhitekti. Sumnjiči ih se za primanje i davanje mita, ponajprije vezano za izdavanje građevinskih dozvola.

– Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. (20. 7. 2021.). Navedene radnje koje se provode u Splitu odnose se na 12 osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela, priopćili su iz USKOK-a.

– Nije bilo nikakve potrebe za tim privođenjima, spisi i dozvole koje su izdane već davno su završeni 2019. stoga 21. raditi privođenja mislim da nije potrebno, navodi Carmen Ivančević, odvjetnica Lade Pocrnić Mladinić.

– Naprosto izričito negira bilo kakvo nezakonito postupanje u ovom postupku, vrlo aktivno će se braniti, a on odgovara kao stavlja mu se na teret da je poduzimao nekakve radnje kao osnivač tvrtke, rekao je Vinko Ljubičić, odvjetnik Zvonka Kot. Javlja HRT