Zaželi jednake mogućnosti

Opis projekta

 

Naziv poziva za dostavu projektnih prijedloga: Zaželi – Program zapošljavanja žena – faza II; Otvoreni trajni poziv na dostavu projektnih prijedloga

Fond: Europski socijalni fond

Operativni program: OP Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.

Naziv projekta: ZAŽELI JEDNAKE MOGUĆNOSTI

Naziv prijavitelja: DEMOS MEDIA, udruga za promicanje i zaštitu demokracije, vladavine prava i transparentnosti

Početak provedbe: 22.02.2021.

Završetak provedbe: 22.06.2022.

Trajanje projekta: 16 mjeseci

Vrijednost projekta 928.650,00 KN

Stopa sufinanciranja 100%

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Aktivnosti:

  1. Zapošljavanje žena pripadnica ciljne skupine u svrhu pružanja usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju
  2. Obrazovanje i osposobljavanje žena pripadnica ciljne skupine 

 

Ciljevi:

  1. Cilj projekta je osnažiti 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja zapadnog dijela BPŽ, kroz pružanje edukacije i zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika.
  2. Projekt će pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje socijalne usluge na području JLS-a I i II skupine što će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Partneri:

  1. HRVATSKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PODRUČNI URED SLAVONSKI BROD
  2. CENTAR ZA SOCIJALNU SKRB NOVA GRADIŠKA

 

Opis

Projekt „Zaželi jednake mogućnosti, UP.02.1.1.13.0389“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava.

Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti rizičnih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje slabo razvijene socijalne usluge na području JLS I i II skupine, čime ćemo doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Broj krajnjih korisnika iznosit će 60, a svaka žena će pružati pomoć i podršku za 6 krajnjih korisnika. Sve zaposlene žene proći će edukaciju, čime će se osigurati mogućnost njihova ostanka na tržištu rada po završetku projektnih aktivnosti.

Kroz provedbu projekta ostvarit će se bolja suradnja organizacije civilnog društva i institucija što će omogućiti daljnje razvijanje i zajedničko planiranje prijenosa primjera dobre prakse odnosno širenja različitih vrsta socijalnih usluga, broja pružatelja kao i različitih skupina korisnika.

Provedba projekta će rezultirati poboljšanom kvalitetom života i većom uključenosti u društvenu zajednicu i ciljane skupine i krajnjih korisnika. Žene će steći radno iskustvo i nova znanja te radne sposobnosti putem osposobljavanja koje će im omogućiti lakše daljnje zapošljavanje.

 

Sažetak

Cilj projekta je osnažiti 10 nezaposlenih žena, pripadnica ciljne skupine, s područja zapadnog dijela BPŽ, kroz pružanje edukacije i zapošljavanje na pružanju socijalne usluge pomoći u kući za 60 najpotrebitijih korisnika. Projekt će pozitivno utjecati na povećanje zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada i osigurati pružanje socijalne usluge na području JLS-a I i II skupine što će doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Zaposlene će korisnice pružati uslugu pomoći u kući krajnjim korisnicima i korisnicama na području grada Nova Gradiška i općina Vrbje, Davor, Rešetari, Cernik i Gornji Bogićevci.

 

Kontakt podaci prijavitelja:

DEMOS MEDIA, udruga za promicanje i zaštitu demokracije, vladavine prava i transparentnosti

Bodovaljci 190

35420 Staro Petrovo Selo

Tel: +385 (0)95 196 4838

E-mail: esf.demos.media@gmail.com

Sadržaj internetske podstranice isključiva je odgovornost nositelja projekta.

Izradu internetske podstranice sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Provedena evaluacija za projekt ” Zaželi jednake mogućnosti”
Aktualno Gospodarstvo Gradovi Hrvatska Udruge građana Vijesti Zanimljivosti Zaželi

Provedena evaluacija za projekt ” Zaželi jednake mogućnosti”

Udruga Demos Media je na projektu „Zaželi jednake mogućnosti“ provela prvu evaluaciju zadovoljstva korisnika uslugom Postavili su krajnjim korisnicima 7 pitanja na koja su trebali odgovoriti ocjenom od 1 do 5, gdje 1 označava najmanje zadovoljstvo uslugom, a 5 najviše....
Opširnije
“Zaželi jednake mogućnosti” u uspješnoj provedbi
Aktualno Gospodarstvo Hrvatska Udruge građana Vijesti Zaželi

“Zaželi jednake mogućnosti” u uspješnoj provedbi

Nedavna evaluacija, anketiranje i razgovor sa krajnjim korisnicama/korisnicima potvrdili su kako je kvaliteta pruženih usluga na zavidnoj razini te kako itekako treba podržati ovakve projekte koji se u 100% iznosu finaciraju iz Europskog socijalnog fonda. Riječ je o projektu "Zaželi...
Opširnije
Zaželi jednake mogućnosti
Aktualno Gospodarstvo Lokalna uprava Vijesti Zanimljivosti Zaželi

Zaželi jednake mogućnosti

Projekt „Zaželi jednake mogućnosti, UP.02.1.1.13.0389“ je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., u iznosu od 928.650,00 kuna sa stopostotnim financiranjem iz EU sredstava. Ovim ćemo projektom pozitivno utjecati na povećanje...
Opširnije
Projekt „Zaželi jednake mogućnosti”- vrijedno i po najvećim vrućinama
Aktualno Gospodarstvo Hrvatska Udruge građana Vijesti Zanimljivosti Zaželi

Projekt „Zaželi jednake mogućnosti”- vrijedno i po najvećim vrućinama

Udruga DEMOS MEDIA uspješno je aplicirala prema EU -natječajima koji se provode preko Ministarstva rada mirovinskog sustava i socijalne politike i programu ZAŽELI, te iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., ostvarila projekt u iznosu od 928.650,00...
Opširnije