Vlada osigurala dodatna sredstva poduzetnicima za saniranje štete uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke županije

Vlada osigurala dodatna sredstva poduzetnicima za saniranje štete uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke županije

Vlada Republike Hrvatske usvojila je na 70. sjednici izmjene „Programa dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije“ na temelju kojih se poduzetnicima osigurava dodatnih 7,6 milijuna kuna.
 
S ciljem osiguranja pomoći poduzetnicima koji su pretrpjeli štete uslijed razornih potresa koji su krajem 2020. godine pogodili područje Sisačko-moslavačke županije, Vlada Republike Hrvatske je 29. siječnja 2021. usvojila „Program dodjele potpora male vrijednosti mikro subjektima malog gospodarstva za saniranje posljedica potresa na području Sisačko-moslavačke županije“ vrijedan 10 milijuna kuna.
 
Odaziv poduzetnika za uključivanje u Program je bio iznimno velik, te je zaprimljeno preko 870 prijava. Budući da je od navedenog broja više od 600 prijava zadovoljilo administrativne uvjete i uvjete prihvatljivosti, osigurana su dodatna sredstva u iznosu od 7,6 milijuna kuna kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri zadovoljile iskazane potrebe poduzetnika.
 
Od 25. veljače, od kada su završile prijave, dodijeljeno je preko 400 potpora poduzetnicima u ukupnom iznosu od 9.5 milijuna kuna, od čega je dosad već isplaćeno 5.7 milijuna kuna.
 
S obzirom na to da su Odlukom Vlade Republike Hrvatske osigurana dodatna sredstva, planirano je do početka rujna utrošiti sva raspoloživa sredstva i svim poduzetnicima isplatiti potpore.

DEMOS MEDIA Izvor Ministarstvo gospodarstva