Bačić o izgradnji Pelješkog mosta: Inicijativa je došla od nas…

Bačić o izgradnji Pelješkog mosta: Inicijativa je došla od nas…

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić u N1 Studiju uživo govorio je o Pelješkom mostu koji će povezati hrvatski teritorij.

“Pelješki most je hrvatski most, most koji dokida teritorijalni diskontinuitet Republike Hrvatske. To je jedan od najvažnijih strateških infrastrukturnih projekata u Hrvatskoj. U njegovu gradnju uključen sam već pune 24 godine”, istaknuo je Bačić.

Dodao je da ovaj most ne spaja samo teritorij Hravtske nego i “dva odvojena teritorija EU”.

“Ovo je za mene povijesni dan, ja sam danas jedan od najsretnijih ljudi na svijetu. ovo je doista velik dan, ne bih nikoga posebno isticao. Ovime se prije svega izvlači iz prometne izolacije jug Hrvatske, on je pretpostavka razvoja Pelješca, Korčule, Mljeta i ostalih otoka, ali i juga Hrvatske”, poručio je Bačić.

“Mislim da imam najbolju institucionalnu memoriju kada je u pitanju izgradnja Pelješkog mosta, s obzirom na svoje aktivnosti u Vladi od 2004. do 2011., a osobno sam i sudjelovao u pisanju izbornog programa 1998. na izvanrednim izborima. Mi smo u te izbore ušli s Pelješkim mosta, a 1.10.1998. Luka Bebiću je održao govor, a velik dio je posvetio važnosti Pelješkog mosta”, istaknuo je.

“Inicijativa je došla od nas”, dodao je.

Smatra da će se prava svečanost održati kada sve bude gotovo, a večerašnje spajanje doživljava više “kao jedan radni događaj na kojem ćemo sudjelovati tek jednom dijelu dovršetku radova na izgradnji Pelješkog mosta”.

O isključivanju članova iz SDP-a: Mislim da to nikako nije dobro

Bačić se osvrnuo i na stanje u SDP-u i isključenje nekoliko članova iz stranke.

“Kolege koje se spominju vrlo su aktivne u Saboru, brane politike SDP-a kao malo tko, iznimno su aktivni, sudjeluju u radu SDP-a. Što je unutar SDP-a, kakvi su njihovi odnosi nisam upoznat. U to ne mogu ulaziti. Ono što ja vidim, mislim da su to kvalitetni zastupnici koji doista brane boje SDP-a. Ovo je po meni, u svakoj stranci, ružan događaj. Mislim da to za SDP nije nikako dobro”, rekao je Bačić.

Osvrnuo se i na posljednji Crobarometar koji pokazuje da je Možemo! prestigao SDP te da je ta platforma postala drugi izbor građana.

“Ovakav rejting i položaj Možemo! može velikim dijelom zahvaliti neslaganjima u SDP-u. Što je niži rejting SDP-a, posljedično raste regjting Možemo!. Na krilima pobjede u Zagrebu i dobrom radu stranke u Saboru Možemo! još uvijek bere plodove tog svog rada”, smatra Bačić.

Smatra da ako se SDP konsolidira da će se ograničiti i rast rejtinga platforme Možemo!.