Grbin o čistkama u SDP-u: ‘Oni su odgovorni za nered i rasulo, odluke su se morale donijeti!‘

Grbin o čistkama u SDP-u: ‘Oni su odgovorni za nered i rasulo, odluke su se morale donijeti!‘

‘Odluka kada govorimo o saborskim zastupnicima i kolegi Marasu je prije svega politička, a proizlazi iz njihove odgovornosti‘

SDP je iz svoga članstva izbacio četiri saborska zastupnika čime njihov Klub s 32 pada na 28 zastupnika. Izbačeni su bivši glavni tajnici stranke Zvane Brumnić i Nikša Vukas, bivši ministar zdravstva Rajko Ostojić i zastupnica iz Slavonskog Broda i bivša predsjednica tamošnje organizacije, Marina Opačak Bilić. Osim njih, bez stranačke iskaznice ostao je i bivši zastupnik i predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras. O ovim radikalnim potezima koji su usljedili nakon raspuštanja zagrebačke i slavonskobrodske organizacije, te razlozima za izbacivanje razgovarali smo s predsjednikom SDP-a Peđom Grbinom. Piše Ivanka Toma Jutarnji list

– Opće poznato je da određene organizacije u SDP-u, posebno u Zagrebu i Slavonskom Brodu nisu funkcionirale. Imale su suštinske probleme i Glavni odbor ih je raspustio. Nakon toga je trebalo donijeti odluku o produljenju članstva. Konkretno se radi o kolegama koji su obnašali odgovorne dužnosti i uvelike su odgovorni za nered i rasulo koje se tamo dogodilo – kazao je Grbin.

Na pitanje što su konkretno zgriješili odgovara da je SDP na papiru u Zagrebu i Slavonskom Brodu imao 5.000 članova, a onda se utvrdilo da veliki broj ljudi koji su bili zavedeni u baze nisu članovi SDP-a, niti to žele biti, da je SDP imao nepotpune i nedovršene baze, da članovi nisu izvršavali svoje obaveze, organizacije su bile podijeljene, a da se brojka od oko 5.000 članova svela na njih 2.000. Zaključuje da za to netko mora odgovarati.

Gdje se tu uklapa Rajko Ostojić – pitali smo dalje.

– Ostojić je sudjelovao u procesima u Zagrebu, u Slavonskom Brodu i u SDP-u Hrvatske – kaže Grbin, a na isto pitanje za Gordana Marasa koji je do raspuštanja SDP-a Zagreb bio predsjednik organizacije kaže da “Maras tim više što je bio predsjednik zagrebačke organizacije u zadnjem periodu”.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE