U Vladi održan sastanak s Hrvatskim generalskim zborom i predstavnicima 204. vukovarske brigade

U Vladi održan sastanak s Hrvatskim generalskim zborom i predstavnicima 204. vukovarske brigade

Sastanku s predstavnicima HGZ-a i 204. vukovarske brigade prisustvovao je i ministar obrane Mario Banožić | Foto:Vlada RH /D. Galić

U Vladi održan sastanak s Hrvatskim generalskim zborom i predstavnicima 204. vukovarske brigade | Foto: Vlada RH/D.Galić

Sastanku s predstavnicima HGZ-a i 204. vukovarske brigade prisustvovao je i ministar obrane Mario Banožić

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se u utorak, 27. srpnja 2021. u Banskim dvorima s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora na čelu s predsjednikom, umirovljenim generalom zbora, Pavlom Miljavcem te ratnim zapovjednicima obrane Vukovara, pripadnicima 204. brigade Vukovar, na čelu s Brankom Borkovićem.

Sastancima su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Davor Božinović, ministar obrane Mario Banožić, ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica te državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Na sastancima se razgovaralo o proslavi 26. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, ali i o svemu što je učinjeno za vrijeme mandata ove Vlade koja je u proteklih pet godina pokazala snažnu privrženost zaštiti položaja i prava hrvatskih branitelja i očuvanju dostojanstva Domovinskog rata.

Također, brojnim zakonskim i drugim aktima ova Vlada riješila je i niz otvorenih pitanja koja su godinama važna za hrvatske branitelje, kao i hrvatske policajce i vojnike.

Predstavnici 204. brigade HV izrazili su potporu Zakonu o civilnim žrtvama, kao i svim naporima koji se poduzimaju u zaštiti digniteta hrvatskih branitelja, dok se s predstavnicima Hrvatskog generalskog zbora, razgovaralo i o modernizaciji Hrvatske vojske, s posebnim osvrtom na odluku o nabavi višenamjenskih borbenih zrakoplova.

Objava U Vladi održan sastanak s Hrvatskim generalskim zborom i predstavnicima 204. vukovarske brigade pojavila se prvi puta na MORH.

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Vlada RH