Završila sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta: “Važno je sačuvati stabilnost stranke”

Završila sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta: “Važno je sačuvati stabilnost stranke”

Nakon ostavke Miroslava Škore, danas se održala dugo očekivana sjednica predsjedništva Domovinskog pokreta. Nakon sjednice medijima se prvi obratio Mario Radić, vršitelj dužnosti DP-a koji je okupljenim novinarima rekao;

– Predsjedništvo je nakon rasprave jednoglasno prihvatilo ostavke Miroslava Škore i Darija Žepine. Najvažnije je da sačuvamo jedinstvo stranke, dodao je te naglasio kako su sve odluke jednoglasno donesene. 

Osvrnuo se i na disciplinski postupak pokrenut protiv Vesne Vučemilović. Kazao je kako je pokretnu zbog zlouporabe unutarstranačkog položaja te nanošenja štete ugledu stranke. 

– Nikoga se ne izbacuje, nudi se prilika za konstruktivni rad, ustvrdio je Radić.  – Meni je žao što je Vesna napustila sjednicu, više nas ju je zamolilo da ostane, kazao je Stjepo Bartulica.

– Drago mi je da smo na kraju mogli jednoglasno mogli donijeti odluke. Svjesni smo odgovornosti prema biračima i članovima i u skladu s time ćemo se i dalje ponašati, dodao je te ustvrdio kako Vučemilović mogla govoriti što želi te kako ju nitko nije prekidao. 

– Mogla je slobodno sudjelovati. Nekorektno je na ovakav način nastavljati, ako želimo dobrobit strane, ovo nije način. Ide i dalje prema neredu, mora prestati zbog svih nas, ustvrdio je Bartulica. 

– Nemojte se iznenaditi ako Miroslav Škoro i sestra mu ostanu i dalje članovi našeg zastupničkog kluba. Malo će biti buke, a ona će se stišati i brže nego što mislite – kaže Ante Prkačin.