Milanović: Ni kao premijer nisam išao na otvaranja; Predložit ću za Vrhovni sud osobu za koju smatram da je vrhunska…

Milanović: Ni kao premijer nisam išao na otvaranja; Predložit ću za Vrhovni sud osobu za koju smatram da je vrhunska…

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović posjetio je danas Korčulu. U razgovoru s novinarima komentirao je aktualne teme, piše N1.

Na pitanje o Pelješkom mostu kaže: “Drago mi je da se to konačno dogodilo. Neka nama mosta, što više mostova. Hrvatska je spojena, to je velika stvar.” Zahvalio je i tadašnjem ministru Siniši Hajdašu Dončiću za kojega kaže da je mnogo učinio za realizaciju ovog projekta.

“Ne bih htio cjepidlačiti, ni kao premijer nisam išao na otvaranja”, rekao je Milanović o tome što ga nisu pozvali na svečanost povodom spajanja mosta.

“Dobra je bila odluka da se sav novac koji je bio na raspolaganju utroši za Pelješki most. I za Trogirski most”, rekao je predsjednik dodavši da novaca ima koliko god zamislimo i da treba raditi štreberski, precizno.

Izbacivanje članova iz SDP-a nije htio komentirati. “Ja o tome neću razgovarati”, rekao je.

O izboru predsjednika Vrhovnog suda, predsjednik kaže: “Jedini ustavni predlagatelj je Predsjednik Republike. Mogu shvatiti potrebu nekih ljudi da su stalno u medijima, ali imam prijedlog za njih, neka izađu pred ljude. Nakon što sam 4 godine bio premijer u teškom vremenu su me na kraju stanovnici ove zemlje izabrali za predsjednika Republike, valjda sam koji glas dobio i zbog Pelješkog mosta. Suci koji se žele baviti politikom se moraju kao u Americi deklarirati kao republikanac ili demokrat i ideš u izborni proces. Poručujem im da to boli. Otpadaju uši od bola”, rekao je.

“Ja ću predložiti osobu za koju smatram da je vrhunska, kao što je to bila i Zlata Đurđević koja je prošla kroz salvu i baraž gadnih stvari. Svaka joj čast. Ovima koji se žele baviti politikom neka se bave politikom. Neki su i došli iz politike”, kaže, prenosi N1.