Sandra Benčić: Nema korelacije između našeg rasta i rezultata SDP-a…

Sandra Benčić: Nema korelacije između našeg rasta i rezultata SDP-a…

Saborska zastupnica platforme Možemo Sandra Benčić u N1 Studiju uživo govorila je o rejtingu platforme Možemo. Možemo je prvi put pretekla SDP i sada su druga politička opcija u zemlji, pokazao je najnoviji Crobarometar.

“U zadnjih nekoliko mjeseci imamo trend rasta u anketama, ali je u isto vrijeme i SDP ili stagnirao ili rastao u anketama. Nema korelacije između našeg rasta i njihovih rezultata”, naglasila je Sandra Benčić.

Kazala je kako je njihovo biračko tijelo dobno i strukturom drugačije.

“Velik broj naših simpatizera je u dobi od 20-55 godina, a SDP ima nešto starije birače, nešto je drugačija obrazovna struktura… Činjenica je da se djelomično preklapaju.

Nama nije cilj rasti na nekome, nego da svojom dosljednošću, provođenjem programa i ozbiljnim radom stječemo povjerenje građana. Nije nam cilj uzimati nekome, nego da se što više građana uključi u politiku, da budu subjekti, a ne samo objekti na izborima svake četiri godine. Želimo ljude motivirati da se više uključe u proces kreiranja politika, a ne samo na svake čeitiri godine izađu na izbore”, rekla je Sandra Benčić.

Velike stranke zanima samo rezultat na idućim izborima

Dodala je kako se oni ne uspoređuju s drugima.

“Imamo program koji želimo implementirati, graditi infrastrukturu na terenu… Kada bi se bavili time, ne bi se bavili onim što je stvarno važno.

Neke velike stranke griješe jer se bave analizom cijelog političkog spektra, razmišljaju u terminima izbora i funkcija. To je najveća greška koju su političke stranke radile, naši liderti nisu razmišljali na duži rok. Sve ih zanima samo neposredni rezultat na idućim izborima, te broj osvojenih mjesta, a to se kasnije odražava na politiku”, rekla je Benčić.

SDP je sodijaldemokratska stranka, oni su stranka zelene ljevice, ističe ona.

“Mi na drugačijim principima djelujemo i drugačije smo nastali. Mi smo socijaldemokraciju kao koncept kritizirali, smatramo da je kao koncept odumrla. Naša se politika zalaže za ozbiljnu zelenu transformaciju, usmjerena je na ljude, povećanje kvalitete života, da ekonomija nije sama sebi svrha, da se omogući najbolji moguć kvalitet života za sve naše građane…, rekla je Benčić