Škoro pokajnik priznao: Nikada ne bi rekao za koga ću glasati u drugom krugu,krivo sam savjetovan…

Škoro pokajnik priznao: Nikada ne bi rekao za koga ću glasati u drugom krugu,krivo sam savjetovan…

Miroslav Škoro dao je intervju u Hrvatskom tjedniku u kojem je govorio o svojoj ostavci, ali i priznao da je napravio dvije pogreške, odnosno da postoje dvije stvari koje bi napravio drugačije.

“Prvo ne bih dao izjavu o tome kako ću glasovati u drugom krugu predsjedničkih izbora i ne bih uvjetovao drugoj stranci koga će istaknuti za kandidata za premijera. Mislim da sam to mogao bolje i pametnije napraviti, ali sam bio isprovociran i krivo savjetovan”, kazao je, među ostalim, Škoro u intervjuu.

Vezano uz svoju ostavku kazao je da je “odluka sazrijevala postupno”, ali je, što priznaje, ”donesena naglo i u trenutku”.

“Mišljenja sam da je tako najbolje… Mislim da DP sad ima tri godine za pripremu sljedećeg izbornog ciklusa. Profilirali su se zastupnici, nametnuli su se ljudi svojim izbornim i radnim rezultatima i sazrelo je vrijeme da stranku koja djeluje zadnjih godinu i pol, jednostavno treba presložiti. DP ne smije biti ničiji talac, pa ni moj i mora se razvijati. Svjestan sam da trenutno ima i ljutih i razočaranih, kao i onih koji likuju jer ne razumiju. Vrijeme će, nadam se, pokazati da sam bio u pravu”, rekao je Škoro.

Komentirao je i svoju sestru Vesnu Vučemilović i istaknuo da je ona jedna od najboljih osoba koje DP ima.

“Prijetnje izbacivanjem i stegovnim postupcima neće donijeti ništa dobro. Izađe li Vesna, ili ju izbace iz stranke, to Domovinski pokret ni u kojem smislu neće ojačati, dapače”, kazao je, među ostalim, Miroslav Škoro u intervjuu. Prenosi Jutarnji list