Oglasila se uprava bolnice: ‘Poduzimamo sve za zaštitu ostalih pacijenata i zaposlenika’

Oglasila se uprava bolnice: ‘Poduzimamo sve za zaštitu ostalih pacijenata i zaposlenika’

Danas oko 12:30 sati Županijski centar 112 zaprimio je priopćenje o tome da je uslijed požara na aparatu za kisik u Specijalnoj bolnici Novi Marof preminuo pacijent koji je na njega bio priključen. Sada se o tom slučaju oglasila i uprava Opće bolnice Varaždin.

Ravnatelj Nenad Kudelić, kako pišu, zatražio je da se poduzme sve potrebno za sigurnost svih ostalih pacijenata i zaposlenika, a na mjesto događaja stigao je i župan Anđelko Stričak sa svojom zamjenicom.

– Župan je od Uprave Opće bolnice Varaždin zatražio obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof – stoji između ostaloga u priopćenju OB Varaždin.

Priopćenje Opće bolnice Varaždin ovdje pročitajte u cijelosti:

Danas se u Općoj bolnici Varaždin dogodio tragičan događaj u kojem je smrtno stradao pacijent na produženom liječenju u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

Ravnatelj prim. dr.sc. Nenad Kudelić Opće bolnice Varaždin odmah je zatražio od svih službi da poduzmu sve potrebne radnje za sigurnost svih pacijenata i zaposlenika koji se u ovom trenutku nalaze u zgradi Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof gdje se dogodio tragičan događaj. Odmah po tragičnom događaju Uprava Opće bolnice Varaždin obavijestila je izrazivši duboko žaljenje obitelji pacijenta.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak zajedno sa zamjenicom Silvijom Zagorec, došao je na mjesto događaja i zatražio od Uprave Opće bolnice Varaždin obavještavanje o svim okolnostima tragičnog događaja kako bi se i osobno mogao svojim sudjelovanjem uključiti u osiguranje sigurnih uvjeta daljnjeg rada Službe za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof. Također je zatražio od svih nadležnih službi da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti tragičnog događaja. Opća bolnica Varaždin o svemu je obavijestila i Ministra zdravstva. Piše evarazdin