Alkarski vojvoda odabrao kopljanike za naredne alkarske svečanosti, u alku gađaju četiri debitanta…

Alkarski vojvoda odabrao kopljanike za naredne alkarske svečanosti, u alku gađaju četiri debitanta…

Alkarski vojvoda Boško Ramljak odredio je alkare kopljanike koji će se nadmetati za slavodobitnika 306. Sinjske alke i druge alkare. Za hrvatsku trobojnicu će se nadmetati 17 alkara: Ivica Filipović Grčić, alaj-čauš, Ante Zorica, Andrija Hrgović, Petar Tomašević, Josip Čačija, Ivo Zorica, slavodobitnik 305. Alke, Marko Vrca, Tino Radanović, Frano Ivković, Alen Poljak, Martin Šušnjara, Nenad Marić, Frano Talaja i debitanti među kopljanicima Mihovil Župa, Filip Vučemilo, Marko Šuća i Pavao Prolić.
Alkarski barjak i ove godine nosit će Petar Gabrilo, a u pratnji barjaka jahat će alkari Davor SvalinaBranimir Vučković, Paulo Stupalo, Stipe Bogdan, Josip Gugić i Davor DalbeloJosip Jadrijević na 306. Alci obnašat će dužnost vojvodinog ađutanta.
Odlukom vojvode koja je konačna iz povorke su isključeni Ante Runje, Jure Domazet LošoMario Šušnjara i Denis Gugić.

JureDomazetLošo pobijedio je na jednoj Bari, Šušnjara u riznici ima dvije Čoje i Alke te jednu Baru. DenisGugić ima dva slavodobitnička plamenca i po jednu Baru i Čoju, a na koplju AnteRunje vijorio je znamen Čoje.

MihovilŽupa vježbenik je od 2010. godine, u ulogu vježbenika prije 7 godina pozvan je MarkoŠućaVučemilo je na probama od 2018. godine kao i PavaoProlić. Piše dalamcijanews.hr