Nevrijeme na kontinentu, požar kod Trilja

Nevrijeme na kontinentu, požar kod Trilja

Dok su vatrogasci u Splitsko-dalmatinskoj županiji angažirani na gašenju požara kod Trilja, na kontinentu bilježimo velik broj intervencija zbog nevremena

Dana 1. kolovoza 2021. u 12:37 sati zaprimljena je dojava o požaru trave, niskog raslinja i makije na lokaciji Gačića Glavica između Trilja i Biska. Zbog jačeg vjetra požar se brzo širio pa je zatraženo angažiranje 2 Air-tractora Fire Boss, a nakon procjene pilota na požarištu i uz suglasnost županijskog vatrogasnog zapovjednika i glavnog vatrogasnog zapovjednika zatraženo je angažiranje i 2 zrakoplova Canadair. Osim zračnih snaga u gašenju požara sudjeluje 38 vatrogasaca sa 11 vozila iz JVP-a Sinj i Split te DVD-a Trilj, Sinj, Dicmo, Dugopolje, Split, Klis i Žrnovnica. Požar je pod kontrolom vatrogasaca, a opožarena površina još nije procjenjena.

Vatrogasci saniraju posljedice nevremena
Područje Sisačko-moslavačke, Virovitičko-podravske, Požeško-slavonske, Bjelovarsko-bilogorske i Osječko-baranjske županije pogodilo je jako nevrijeme. Vatrogasci su zabilježili velik broj intervencija na uklanjanju srušenih stabala s prometnice, a vjetar je oštetio i nekoliko objekata.
JVP Petrinja je zabilježila velik broj poziva građana te su zbog zagušenja linija zamolili građane za strpljenje. Uz Petrinju, pogođeno je područje, Siska, Gline, Kutine i Hrvatske Kostajnice.

Zbog vremenskih uvjeta povoljnih za izbijanje požara, pozivamo građane na dodatan oprez. Ukoliko vidite požar ili dim, odmah zovite vatrogasce na 193.

FOTO: FB JVP Petrinja

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Hrvatska vatrogasna zajednica