Beljak: Licemjerno je da nam SDP prigovara zbog suradnje s HDZ-om…

Beljak: Licemjerno je da nam SDP prigovara zbog suradnje s HDZ-om…

Krešo Beljak bio je gost Novog dana N1 televizije, komentirao je suradnju njegove stranke s HDZ-om u Zagrebačkoj županiji.

“Treba razdvojiti politiku na nacionalnoj i onu na lokalnoj razini. Ova koalicija nije prva, u cijelom nizu županija smo išli s HDZ-om. Ne vidim problem, HSS je poznat kao stranka centra koji ima lijevo i desno krilo i to je izvan onoga što ja radim na nacionalnoj razini”, kaže. Dodaje i da nije bilo potrebe da se razgovara o tome jer “sve lokalne organizacije imaju potpunu slobodu, što god tko mislio o tome”.

Na pitanje što misli napraviti kako da poboljša rejting HSS-a, Beljak kaže: “Rejtinzi nisu dobri, a nisu ni lošiji nego prije lokalnih izbora. Politika se ne može voditii s lokalne razine i neće se tako voditi što se tiče HSS-a.”

“Mogu biti razočarani, ali i SDP koalira s HDZ-om u nekim gradovima i županijma, a o tome nitko ne govori. I Most i Domovinski pokret su puno neprihvatljiviji partneri od HDZ-a, radi se o krajnjoj desnici. To je licemjerno i ne bih se osvrtao na te strelice koje dolaze iz SDP-a”, kazao je Beljak