Bojkotiraju Milanovićev prijem u povodu Oluje…

Bojkotiraju Milanovićev prijem u povodu Oluje…

Saborski zastupnik HDZ-a i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić, gostovao je u N1 Studiju uživo te je komentirao zašto neće doći na primanje kod predsjednika države.

“Neću prisustvovati s obzitom na sve što se događalo i ono što ne priliči predsjedniku države. Mislim da su to one notorne gluposti koje se valjaju na javnoj sceni, aposlutno nedopustive, takav čovjek nema koga primati”, rekao je na početku i dodao da demokracija dozvoljava i takve natupe i “njemu da bude takav”.

Na pitanje znači li to da nema dobro mišljenje o njemu, odgovorio je potvrdno.

“Kao predjsdnik Odbora za ratne veterane trebao sam biti tamo. Dobio sam pozivnicu predsjednika države i ministra branitelja. Mislim da nemam tamo što tražiti”, rekao je i dodao kako ne može govoriti u ime drugih zapovjednika koji su dobili pozivnicu, ali da oni koji neće doći vjerojatno imaju iste razloge kao i on.

“Nitko ne može shvatiti što je čovjeku na toj funkciji, što se događa i što to čovjek priča”, kaže. Ističe i kako misli da iza nedolazaka ne stoji premijer Andrej Plenković, već da je to slobodna volja zapovjednika.

“Milošević je i ove godine trebao ići na obljetnicu Oluje”

Komentirao je i Rojsovu primjedbu kako je predsjednik institucija te da bi se zbog toga zapovjednici trebali pojaviti: “Rojs ima pravo na svoje mišljenje kao i general Dečak, ja ne branim nikome, ali ja neću doći”, kaže.

Nekima je Rehak sporan: “Mislim da je Rehak također čovjek koji predstavlja logoraše i koji je predjednik Zajednice logoraša i mislim da ima legitimno pravo da se i on obrati iako nije sudionik Oluje, ali predstavlja zajednicu koja je teško stradala u ratu”, kaže.

Komentirao je i to što Boris Milošević neće doći na obilježavanje obljetnice Oluje ove godine:

“Ja sam i lani rekao da je dolazak gospodina Miloševića, kao potpredsjdnika Vlade, jedan civilizacijski napredak i mislim da bi to trebao biti kontinuitet, ne vidim u tome nikakav problem. Svima koji smatraju Oluju legitimnom operacijom hrvatske vojske i policije ne bi trebao biti nikakav problem pokloniti se poginulima i onima koji su učinili taj veliki podvig”, kaže.

O tome zašto Milošević neće doći, kaže da treba pitati njega, ali da je njegovo mišljenje da je trebao doći tamo i ove godine.

“Zašto sam ja izdajnik?”

Govorio je i o prepirci sa Stipom Mlinarićem Ćipom

“Kada ja poštujem njega kao stradalnika Domovinskog rata i logoraša i branitelja, zašto on ne poštuje mene i Medveda? Zašto nas naziva izdajicama nacionalnog interesa? Da smo mi izdajnici, onda bih ja mogao reći da ste vi cinkali svoje kolege.

Ja nisam stradalnik Domovinskog rata? Zašto sam ja za njega izdajnik? Ponovio je sto puta moje prezime. Išao je direktno na mene, na Deura i Tomu Medveda. To nije u redu. Je li u redu da nas zove izdajnicima?”, kaže.

Naposljetku je rekao i da je apsolutno došlo vrijeme da ne bude takvih prijepora, ali da uvrede trebaju dobiti odgovor.