Ministrica Brnjac na dočeku hrvatskih olimpijaca

Ministrica Brnjac na dočeku hrvatskih olimpijaca

Matea Jelić osvojila je prvu zlatnu taekwondo medalju za Hrvatsku dok su braća Sinković na svojim trećim Igrama došli do trećeg odličja u trećoj različitoj disciplini.

U prvom tjednu Olimpijskih igara u Tokiju naše sportašice i sportaši ispisali su povijest hrvatskog i svjetskog sporta. Matea Jelić osvojila je prvu zlatnu taekwondo medalju za Hrvatsku dok su braća Sinković na svojim trećim Igrama došli do trećeg odličja u trećoj različitoj disciplini. U stranice teniske sportske povijesti upisali su se naši tenisači, parovi Mate Pavić i Nikola Mektić te Marin Čilić i Ivan Dodig, koji su nakon 113 godina postali prvi sudionici olimpijskog finala koji dolaze iz iste države.

Naše sportašice i sportaši koji su završili svoje nastupe vratili su se u Hrvatsku, a osvajače medalja – zlatnu Mateu Jelić, braću Valenta i Martina Sinkovića te tenisače Matu Pavića i Nikolu Mektića, srebrnog Marina Čilića te brončanog Tonija Kanaeta i Damira Martina, dočekali su ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, državni tajnik Tomislav Družak te ravnatelj Uprave za sport Krešimir Šamija.

“Ovo su povijesni dani za hrvatski sport i iznimno sam ponosna na uspjehe hrvatskih sportašica i sportaša. Ovo je nagrada za sav njihov trud i odricanje te novi motiv da nastave putem uspjeha. Čestitam cijeloj delegaciji sportaša koji su nastupili na Olimpijskim igrama, a posebno onima koji su se vratili s medaljama oko vrata”, poručila je ministrica Nikolina Brnjac. 

DEMOS MEDIA Izvor fotografije i teksta Ministarstvo turizma i sporta