Uhićen je bivši milicajac SAO Krajine. U istočnoj Slavoniji je ’91. silovao ženu koju je priveo na ispitivanje

Uhićen je bivši milicajac SAO Krajine. U istočnoj Slavoniji je ’91. silovao ženu koju je priveo na ispitivanje

Sumnja se i da je tukao je mještane u Petrovcima i Negoslavcima

U Županijskom državnom odvjetništvu u Osijeku je 1. kolovoza 2021., po primitku kaznene prijave Ravnateljstva policije MUP-a RH protiv državljanina Republike Hrvatske i Republike Bosne i Hercegovine (1962.) zbog osnova sumnje da bi počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva iz čl. 120. st. 1. OKZ-a RH, provedeno ispitivanje okrivljenika te je doneseno rješenje o provođenju istrage, a istog je dana sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega. (2. 8. 2021.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 59-godišnjak od sredine rujna do kraja listopada 1991. godine tijekom oružane agresije na Republiku Hrvatsku, nakon što su snage JNA i srpskih paravojnih formacija zauzele dio teritorija Republike Hrvatske u Baranji, istočnoj Slavoniji i zapadnom Srijemu i na okupiranom području proglasili tzv. SAO Krajinu, kao pripadnik milicije SAO Krajine, protivno odredbama međunarodnog običajnog ratnog i humanitarnog prava o zaštiti civila, sudjelovao u nezakonitim uhićenjima, zatvaranju i zlostavljanju pripadnika nesrpske nacionalnosti na okupiranom području.
Osnovano se sumnja da je 19. rujna 1991. u Negoslavcima, zajedno s jednim (danas pokojnim) pripadnikom milicije i jednim nepoznatim pripadnikom milicije, više sati zlostavljali uhićene civile (1946., 1955. i 1950.) u prostorijama stanice milicije u Negoslavcima. Dvojicu pretučenih oštećenika (1946. i 1955.) su, osnovano se sumnja, odveli izvan zgrade milicije i od tada im se gubi svaki trag, dok su trećeg oštećenika (1950.) nastavili udarati uslijed čega je izgubio svijest, a potom su ga ostavili samog u prostoriji zavezanog za naslon stolice s rukama na leđima. 
Osnovano se sumnja da je 17. listopada 1991. u podrumskim prostorijama Doma kulture u Petrovcima, u kojima su bili zatočeni civili (1948., 1946. i 1941.), s još jednim nepoznatim pripadnikom milicije, naizmjenično zlostavljali trojicu zatočenika udarajući ih gumenim palicama po glavi i svim dijelovima tijela. 
Postoji osnovana sumnja i da je neutvrđenog dana tijekom studenoga 1991. godine u Petrovcima, zajedno s još jednom nepoznatom osobom u uniformi, u večernjim satima došao u obiteljsku kuću oštećenice (1975.) te ju lišio slobode i radi navodnog ispitivanja odvezao automobilom u prostorije stanice milicije SAO Krajine i, uz prijetnje, ju silovao.

Stoji u priopćenju ŽDO Osijek