Pljušte optužbe u DP ! Bubalo odgovorio na Škorine optužbe….

Pljušte optužbe u DP ! Bubalo odgovorio na Škorine optužbe….

Intervju koji je bivši predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro dao za Večernji list, očekivano je izazvao niz reakcija.

Podsjetimo, Škoro je za Večernji list rekao da će svi oni koji tvrde da je s mjesta predsjednika otišao zbog navodno neprimjerenog odnosa sa svojom 25-godišnjom asistenticom Nikolinom Brajković i njezina navodnog trošenja stranačkih sredstava te svoje tvrdnje morati obrazložiti Državnom odvjetništvu, Državnom uredu za reviziju, Poreznoj upravi i sudu.

Štoviše, Škoro je precizirao da je 29. srpnja Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnio kaznene prijave protiv bivšega glavnog tajnika stranke Darija Žepine, predsjednika Nadzornog odbora Krešimira Bubala i članice Nadzornog odbora Ljiljane Vuletić.

Jedan od njih, Krešimir Bubalo, kazao je da je da ga intervju Miroslava Škore podsjeća na, metaforički rečeno, “potez bombaša samoubojice”. Prenosi Jutarnji list

– Kad je Škoro u grupi Kluba zastupnika 17. srpnja napisao da financijska situacija u stranci nije dobra, to me ponukalo da posjetim računovodstvo. Rezultat toga je da sam 19. srpnja zatražio od stranke da se napravi revizija, forenzika i inventura. Škoro kao predsjednik stranke još nije Nadzornom odboru dostavio izvješće za prošlu godinu. On je bio ovlašten za poslovanje. Jedno je prijava, dok je nešto sasvim drugo lažna prijava za kazneno djelo članova Nadzornog odbora – izjavio je Bubalo te na pitanje o tome što je vidio u računovodstvu odgovorio:

– Predsjednik zna što je radio.