Glomazni otpad u Zagrebu se ne odvozi: ‘Puni smo! Ne primamo ništa, takva je odluka s vrha‘

Glomazni otpad u Zagrebu se ne odvozi: ‘Puni smo! Ne primamo ništa, takva je odluka s vrha‘

Poduzetnik kojega se povezivalo s Bandićem odbio je taj posao nastaviti raditi bez ugovora

Glomazni se otpad u Gradu Zagrebu ne odvozi posljednjih tjedan dana, a puna su i sva reciklažna dvorišta u koja, doznaje Jutarnji list, građani otpad više ne mogu dostaviti.

Problem je, doznajemo, što su prije tjedan dana istekli ugovori s tvrtkom Ce-za-r, koja je dio C.I.O.S. grupe poduzetnika Petra Pripuza, vrijedni sto milijuna kuna za zbrinjavanje glomaznog otpada, čime je grad ostao bez deponija. Piše Jutarnji list

Novi natječaj

U tijeku je, inače, novi natječaj za zbrinjavanje glomaznog otpada na koji se, da stvari budu zanimljivije, javila i njegova tvrtka Ce-za-r, a to bi moglo objasniti neodlučnost i oklijevanje zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića da donese odluku o odabiru izvođača.

‘Tehničke poteškoće’

– Molimo vas za strpljenje, imamo manjih tehničkih poteškoća, ali možete poslati zahtjev i javit ćemo vam se čim prije – rekli su nam na telefonskom broju Čistoće, odjelu Odvoz glomaznog otpada.

Ista je priča i u reciklažnim dvorištima.

– Evo, puni smo! Ne možemo ništa primiti, takva je odluka s vrha, tamo nazovite pa vidite – rekli su nam iz jednog reciklažnog dvorišta na zapadu grada.

Iz Dubrave, na drugom kraju grada, kažu da ni oni ne primaju glomazni otpad zbog punih kapaciteta, a poznat im je i razlog:

– Ne primamo ništa, nazovite za nekoliko dana. A kažu da su valjda istekli ugovori s Pripuzom prije tjedan dana pa se nema gdje s otpadom – otkriva.

Više pročitajte OVDJE