Pozvana policija zbog snimanja Danke Derifaj u dvorištu Thompsonove kuće…

Pozvana policija zbog snimanja Danke Derifaj u dvorištu Thompsonove kuće…

Policijski službenici u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali su po dojavi, izašli su na teren, obavili potrebne provjere i razgovore te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja ni kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti, stoji u odgovoru policije.

Dan nakon što su mediji objavili kako je pjevač Marko Perković Thompson pokrenuo sudske sporove protiv svojih susjeda u zgradi na splitskom Žnjanu jer su stanovi ispod njegova izgrađeni ilegalno, nova drama u Splitu. Naime, kako piše portal narod.hr, u četvrtak u ranim popodnevnim satima došlo je do navodne provale u njegovu kuću, a na objavljenoj slici nadzornih kamera vidi se kako su se na bazen na katu njegove kuće popeli novinarka RTL-a Danka Derifaj i snimatelj te Thompsonov susjed Branko Miodrag.

U trenutku navodne provale, kako Narod.hr doznaje od osoba bliskih obitelji, u kući su bile same 11-godišnje blizanke i 15- godišnji sin Perkovićevih, troje od njihovih petero djece. Thompsona i suprugu nazvala su prestrašena djeca opisujući da po terasi, koja se nastavlja na njihovu dnevnu sobu, hodaju dva muškarca i žena, obilaze oko bazena, približavaju se ulazu u dnevni boravak. Thompsonova je supruga, Sandra, jureći kući, pozvala policiju. Thompson se u to vrijeme nalazio u Čavoglavama. Po dolasku policije napravljen je zapisnik.

Na jednoj se snimci objavljenoj na narod.hr vidi kako Miodrag pomaže Derifaj da se ljestvama iz prizemlja popne na terasu Thompsonove obiteljske kuće i prijeđe ogradu terase.

Druge dvije snimke pokazuju kako se Derifaj, Miodrag i snimatelj šeću po Thompsonovoj terasi, travnjaku, oko bazena, razgledavaju i snimaju, kao da se ne nalaze na privatnoj terasi i u vrtu privatne kuće.

Danka Derifaj oglasila se na svom Facebook profilu te je kazala kako se radilo o novinarskom zadatku. “S obzirom na to da se fake news širi brzinom požara, ukratko: radilo se, naravno, o novinarskom zadatku, a ne o provali. Popeli smo se na krov susjedne zgrade, u suvlasništvu ljudi koji u njoj žive, a poveo nas je predstavnik njihovih stanara Branko Miodrag jer je to bio jedini način da nam pokaže kako u stvarnosti sada izgleda njihov krov nakon što ga je Marko Perković pretvorio u svoje dvorište iako se nalazi na čestici susjednoj njegovoj.” 

Da se nije radilo o provali, potvrdili su nam i iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske.

“U odnosu na upit obavještavamo Vas kako jučer na tom području nismo zabilježili kazneno djelo teške krađe s provaljivanjem. Policijski službenici u poslijepodnevnim satima na navedenom području postupali su po dojavi, izašli na teren, obavili potrebne provjere i razgovore, te iz svega provedenog nisu utvrđeni elementi prekršaja niti kaznenog djela koje se progoni po službenoj dužnosti”, stoji u odgovoru policije. Prenosi Večernji list