Promet pojačan, na granicama se čeka do sat vremena…

Promet pojačan, na granicama se čeka do sat vremena…

Smjena turista na obali, trećeg kolovoškog vikenda, vidljiva je i po povećanoj gustoći prometa na autocestama i graničnim prijelazima. Pojačan je promet na većini cesta prema moru i unutrašnjosti, osobito na autocesti A1 između naplatne postaje Lučko i čvora Bosiljevo, gdje se u smjeru mora vozi uz povremene zastoje i u koloni. Na Krčkom mostu kolona je duga oko 4 kilometra. Na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija oko 2 kilometra. Na Maclju se na izlazak iz Hrvatske čeka 3 sata. Javlja HRT

Povećana gustoća prometa na:

Autocesti A1 između čvora KARLOVAC i čvora BOSILJEVO II u smjeru Dubrovnika. Povremeno se vozi u kolonama u pokretu uz kraće zastoje.

Autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC. Promet se odvija otežano uz povremene zastoje i u koloni u pokretu. Molimo korisnike za dodatan oprez.

Autocesti A1 između tunela SV. ROK i čvora ZADAR II u smjeru Dubrovnika. 

Autocesti A1 između čvora GORNJA PLOČA i tunela SV. ROK u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A1 između tunela MALA KAPELA i čvora OTOČAC u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A1 između čvora BOSILJEVO i tunela MALA KAPELA u smjeru Dubrovnika

Autocesti A1 između naplatne postaje LUČKO i čvora KARLOVAC u smjeru Dubrovnika.

Autocesti A3 između čvorova JANKOMIR i Lučko u smjeru Lipovca i prema autocesti A1.

Dionici DC 102 -most Krk između 1+000 km i 4+810 km u oba smjera

Granični prijelazi

Kolona osobnih i teretnih vozila na autocesti A3 kraj graničnog prijelaza BAJAKOVO. Kolona vozila proteže se oko 1 km.

Kolona vozila na autocesti A7 na graničnom prijelaza RUPA u smjeru Slovenije. Kolona vozila proteže se oko 1 km.

Na državnoj cesti DC66 između Brseča i Mošćeničke Drage zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim kolničkim trakom.

Tijekom dana, zbog povećane gustoće prometa, moguće su poteškoće, povremeni zastoji i vožnja u koloni na pojedinim dionicama autocesta – zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kod tunela Učka i kod čvora Matulji, Ličkoj (DC1) i Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima.

Povremeni zastoji mogući su i na dionicama gdje su u tijeku radovi. HAK upozorava vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas (14. kolovoza) do 23 sata i sutra (15. kolovoza) od 12 do 23 sata (ljetna zabrana i zbog blagdana Velike Gospe). Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Povodom blagdana Velike Gospe na prilaznim cestama marijanskih svetišta očekuje se veći broj pješaka hodočasnika pa HAK ostale sudionike u prometu poziva na pojačan oprez.

Stanje u prometu pratite na stranicama HAK-a