Oglasio se vlasnik jahte na kojoj je boravio Marić…

Oglasio se vlasnik jahte na kojoj je boravio Marić…

Blaž Pavičić, doznaje Jutarnji list, prijatelj je potpredsjednika Vlade Zdravka Marića na čijoj je jahti Marić proveo nekoliko dana tijekom svog godišnjeg odmora.

Pavičić, koji se u svojim tvrtkama bavi opskrbom brodova, nekretninama i maloprodajom poznatih brendova odjeće, najpoznatiji je kao jedan od četvero investitora u novi šoping centar koji će se uskoro otvoriti u zagrebačkom naselju Špansko.

“Kao što je Zdravko već rekao, mi smo dugogodišnji prijatelji koji se druže ne samo ljeti, nego i tijekom godine i on je s obitelji došao na jahtu u vlasništvu moje obitelji. Tu nema nikakve fame, naše tvrtke nikada nisu radile s HBOR-om, nemamo nikakvih poreznih dugova, niti obročnih otplata prema državi po bilo kojoj osnovi”, rekao je Pavičić za Jutarnji list.

Jahta naziva “La vida loca 1” u vlasništvu je, kaže, njihove obitelji, nije riječ o charteru. Riječ je o motornoj jahti od 22 metra čija se vrijednost procjenjuje na oko 800.000 eura. Ministar Marić s obitelji je na njoj proveo četiri do pet dana, a plovili su od Visa do Kornata.

“Znamo se četiri-pet godina. Kako mi radimo sa svim bankama, bilo je neko druženje s poduzetnicima i na jednoj od tih večera smo se upoznali”, rekao je Pavičić o svom poznanstvu s ministorm Marićem.