Puljkov suradnik je svašta izgovorio: ‘Ovo je politički cirkus da se pokažu kao lopovi ovi koji su bili prije i da se on slika za novine ka onaj glupi Markotić‘

Puljkov suradnik je svašta izgovorio: ‘Ovo je politički cirkus da se pokažu kao lopovi ovi koji su bili prije i da se on slika za novine ka onaj glupi Markotić‘

Dalmatinski portal je u posjedu snimke na kojoj se čuje dio razgovora jednog od najbližih suradnika gradonačelnika Ivice Puljka oko ugovora o zakupu parkirališta na Gripama. Puljkov predsjednik Upravnog vijeća Dražen Čular navodi kako je sve u skladu sa zakonom i da je ovo ‘politička priča koja je super dobro došla da se slika u novine. Ništa drugo. Da je nekome stalo do parkinga, onda bi razgovarali’.

Čular se u snimci jako obrušio i na Mostovog vijećnika Josipa Markotića za kojega je rekao da je glup, a Markotić je jedan od troje Mostovaca koji Puljku drže većinu u Gradskom vijeću… 

Gradonačelnik je, podsjeća Dalmatinski portal, smijenio Upravno vijeće prethodne vlasti zbog produženja ugovora o zakupu s firmom Tonćija Omrčena netom uoči izbora nove vlasti. Imenovao je privremeno, kako je rekao, stručne osobe Čulara, Marija Negotića i ljude iz svoje stranke, Anitu Birimišu, Igora Skoku i Nenada Uvodića. Rekao je prilikom smjene da će potpisivanje ugovora građane koštati najmanje sedam milijuna kuna. 

–  Mi ćemo napraviti sve pravne korake da se to zaista ne dogodi i da tih sedam milijuna kuna ne ode u privatne ruke nego da se koriste za javni interes – govorio je Puljak.

Čular pak na snimci iznosi kako priče o kaznenim prijavama nisu utemeljene. Da jesu, on bi je, čuje se, sam podnio. 

U snimci se Puljkov čovjek dotiče još i vijećnika Centra Igora Skoke, ni o njemu nije birao riječi.

Evo što je sve Čular izgovorio:

‘Ovo je cirkus koji je više manje politički orijentiran, ovo nema veze s parkingom, ovo je samo zgodno da se pokaže da ovi šta su bili prije ne valjaju, lopovi, kriminalci. 

Politička priča koja je super dobro došla da se slika u novine. Ništa drugo. To je to. Da je nekome stalo do parkinga, onda bi mi razgovarali.

Ovde je on povriđen zbog dana prije izbora i tu ti sve kreće iz starta, to je nekorektno, politički i to nije moralno…

Ovde je osnovna priča da se traži nešto šta je nemoguće provest, podignit će neku prijavu, neki k…će tu zavrtit da se može slikat u novine ka šta je onaj glupi Markotić. 

To je pizdarija i s parkingom kad ima toliko problema…

Ovde je situacija ta da ja prvi da znam da je učinjeno nešto protuzakonito ja bi prvi podnija kaznenu prijavu, ali nemam nikakav dokaz, nemam što reći.

 To šta oni žele je bavit se samo politikom… Imaju dvi solucije, ili jednostrani raskid ili sporazumni. Ako je sporazumno, mora se sist i pričat. Nema tu..

Ne znam što žele, ić će neka kaznena prijava, a ja u tome neću sudjelovati. Stvari su, ne znam, neću reć van kontrole, ja mislim da se više Puljak iznenadija šta je dobija izbore nego ovi drugi. Kad sam vidija Skoku uvatija sam se za glavu, isto tako neću bit Markotić i neću podnosit kaznene prijave ako nema dokaza, a dokaza nema. Oni će dignit kaznenu prijavu da se mogu poslikavat’.

Čular, piše Dalmatinski portal, odlazi iz Upravnog vijeća Javne ustanove. Nije se javio na raspisani javni poziv.

SNIMKU RAZGOVORA MOŽETE POSLUŠATI OVDJE