Na području Brodsko posavske županije 12 novih slučajeva zaraze, donosimo popis mjesta cjepnih punktova…

Na području Brodsko posavske županije 12 novih slučajeva zaraze, donosimo popis mjesta cjepnih punktova…

Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u protekla 24 sati na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 12 novih slučaja zaraze od COVID-19. i to: 5 slučajeva na području Slavonskog Broda, 3 slučaja na području općine Podcrkavlje, 2 slučaja na području Nove Gradiške, te po jedan slučaj u općinama Sibinj i Velika Kopanica.

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 12.460.

U zadnja 24 sata nije bilo preminulih od posljedica bolesti COVID- 19. Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije iznosi 243.

U slavonskobrodskoj Općoj bolnici „Dr. Josip Benčević“ hospitalizirano je ukupno 15 osoba, od čega su dvije osobe na respiratoru zbog posljedica bolesti COVID-19.

U novogradiškoj Bolnici nema hospitaliziranih osoba zbog posljedica bolesti COVID- 19.

Prema podacima Policijske uprave Brodsko-posavske trenutno se pod mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji nalazi 257 osoba.

Temeljem Upute Ministarstva zdravstva privremeno se OBUSTAVLJA rad izdvojenih ambulanti za pregled bolesnika pod sumnjom na zaraženost koronavirusom, tzv. „COVID-19 ambulanti“. Slijedom gore navedenog s danom 26. lipnja 2021.g. privremeno je s radom prestala s „COVID-19 ambulanta“ na lokaciji Trg hrvatskog proljeća 3, Slavonski Brod . Za sve dodatne upite vezane uz COVID-19 građani se mogu javiti u Nastavni zavod za javno zdravstvo BPŽ gdje će uzimanje uzoraka vršiti djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo na adresi Vladimira Nazora 2a u Slavonskom Brodu. Radno vrijeme za uzimanje uzoraka biti će svakoga dana u vremenu od 07:00 do 10:00 sati, izuzev nedjelje i blagdana kada Zavod neće uzimati uzorke.

Također Vas obavještavamo o popisu  „cijepnih“ punktova za  Slavonski Brod s pripadajućim općinama u idućim danima:

SLAVONSKI BROD – PUNKT POLJOPRIVREDNA ŠKOLA

  • Četvrtak         9.9.2021. – Moderna; od 8:00 sati do 12:00 sati – 2 tima,
  • Subota          11.9.2021. – Pfizer ; od 8:00 sati-13: 00 sati- 3 + 1 tim

*Osobe koje se cijepe tijekom idućeg tjedna prvom dozom Pfizer cjepiva drugu dozu će primiti na dan 2.10.2021 na istoj lokaciji u istoj satnici. Svi  koji bi primili prvu dozu Moderna  cjepiva tijekom slijedećeg tjedna drugu dozu će primiti  na dan 7.10.2021. na istom mjestu i u isto vrijeme.