Nakon otkrića 24sata, Hrebak raspustio ogranke HSLS-a: Bio sam šokiran rečenim na snimci!

Nakon otkrića 24sata, Hrebak raspustio ogranke HSLS-a: Bio sam šokiran rečenim na snimci!

Direktorica Eko Moslavine Adrijana Cvrtila svjedočila je kako su joj njen stranački šef Davor Kljakić (HSLS) i gradonačelnik Zlatko Babić (HDZ) nalagali i kupovinu vijećnika i uhljebljivanje podobnih u tvrtki

– Ostao samo šokiran snimkama koje ste objavili. To sigurno nije primjereno za jednu liberalnu stranku i sigurno nije način na koji ja vidim vođenje stranke i politike – rekao nam je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak.

On je donio odluku o raspuštanju i županijske organizacije HSLS-a i kutinskog ogranka stranke. Povod je otkriće 24sata o kupovini vijećnika i uhljebljivanju u Kutini.  Davor Kljakić je predsjednik županijskog HSLS-a, u koaliciji je s HDZ-om i na gradskoj i županijskoj razini. Predsjednik je i gradskog vijeća Kutine gdje HSLS ima tri vijećnika i podržava HDZ-ova gradonačelnika Zlatka Babića. U obrazloženju raspuštanja županijske organizacije jasno stoji da su razlog Kljakićeva afera.

24sata su prvo objavili svjedočanstvo Adrijane Cvrtile, također članice HSLS-a.  Cvrtila je direktorica kutinske tvrtke Eko Moslavina, a u ekskluzivnoj ispovijesti za 24sata, opisala je kako je godinama  uhljebljivala niz HDZ-ovaca i HSLS-ovaca. Također, svjedočila je kako je potpisivala ugovore o zapošljavanju kojima su kupovani vijećnici potrebni za podršku HDZ-ovom gradonačelniku Kutine Zlatku Babiću i njegovom koalicijskom partneru HSLS-u kojeg je vodio Davor Kljakić. Radi se o ozbiljnim kaznenim djelima za koja su zakonom predviđene zatvorske kazne, a dosad je za takvu trgovinu jedini osuđen bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo. 
 Detaljno nam je opisala kako su dizali cijene, otpuštali ljude, uhljebljivali podobne, preko tvrtke kupovali vijećnike u zamjenu za glasove na vijeću, a samo od zapošljavanja po nalogu Babića i Kljakića, firmi je napravljena šteta od oko 2,4 milijuna kuna. Među zaposlenima su članovi HDZ-a, HSLS-a, Kljakićev kum, šefica  mjesnog odbora, djeca i bračni drugovi političkih partnera… Cvrtila je sve prijavila Uskoku.

SNIMKU MOŽETE POSLUŠATI OVDJE