PREOKRET.Umjesto u Valturu, Horvatinčić ide u zatvor Lipovica-Popovača…

PREOKRET.Umjesto u Valturu, Horvatinčić ide u zatvor Lipovica-Popovača…

Tomislav Horvatinčić (73) se 14. srpnja ove godine javio na izdržavanje zatvorske kazne od četiri godine i deset mjeseci. Ta kazna izrečena mu je zbog uzrokovanja pomorske nesreće u kojoj je poginuo talijanski bračni par Salpietri. Napokon je poznato i gdje će ju izdržavati, javlja Jutarnji list.

Prema rješenju, to će biti  kaznionica u Lipovici-Popovači koja je poluotvorenog tipa, s ustrojenim otvorenim odjelom Voćnjak u mjestu Mala Ludina, udaljenom oko osam kilometara od kaznionice. Tamo kaznu izdržavaju odrasli muškarci osuđeni na kaznu zatvora dulju od šest mjeseci, a najstariji ima 83 godine. U toj kaznionici trenutno je malo više od 80 zatvorenika. 

Prema saznanjima Jutarnjeg lista, Povjerenstvo za izvršenje kaznenih sankcija predložilo je da Horvatinčić kaznu služi u Valturi kod Pule. Ta kaznionica je otvorenog tipa. Isto je predlagala i upraviteljica Centra za dijagnostiku u Remetincu gdje je trenutno Horvatinčić.  No u Ministarstvu su odlučili da Horvatinčić ide u Lipovicu. 

Navodno je jedan od razloga zbog kojih je Horvatinčiću odbijena Valtura jest to što Valtura nema zatvorenike koji su raspoređeni na zatvoreničko mjesto njegovatelj, dok ih Lipovica ima, a Horvatinčićevo zdravstveno stanje je sve gore.