Doktor Nogalo se vraća na posao: Sretan sam što mogu opet raditi…

Doktor Nogalo se vraća na posao: Sretan sam što mogu opet raditi…

Doktor Boro Nogalo vraća se na posao u Dječju bolnicu Srebrnjak nakon devetomjesečne suspenzije.

U srijedu je potpisao izvansudsku nagodbu s dr. Duškom Markov Glavaš, vršiteljicom dužnosti ravnateljice bolnice, kojom je suspenzija ukinuta i on ponovno može raditi kao pedijatar u bolnici.

Nogalo je iznenada smijenjen s mjesta ravnatelja bolnice krajem 2019. Smijenjeni Nogalo otvoreno je govorio o događanjima u bolnici i optuživao za nepravilnosti, ponajviše vezane uz projekt Centra dječje translacijske medicine.

Nova zagrebačka vlast imenovala je novo Upravno vijeće Dječje bolnice Srebrnjak, ono je smijenilo dr. Ivu Dumića Čulu s mjesta ravnatelja i raspisalo novi natječaj za ravnatelja koji završava krajem tjedna, a zbog sumnje u namještanje natječaja čelnica “starog” upravnog vijeća prof. Ana Stavljenić Rukavina bila je uhićena. Nogalo je ranije dobio i pravomoćnu presudu prema kojoj je njegova smjena bila nezakonita te je najavio da će se ponovno javiti na natječaj za ravnatelja.

“Sretan sam i zadovoljan što mogu opet raditi, naročito u situaciji kad pedijatara nema dovoljno”, kazao nam je Nogalo Večernjem listu.