Općina Vrbje: Besplatne knjige za sve osnovnoškolce…

Općina Vrbje: Besplatne knjige za sve osnovnoškolce…

Na sjednici Općinskog vijeća održanoj u ponedjeljak jednoglasno je donesena Odluka o financiranju nabave osnovnoškolskih potrepština za školsku godinu 2021./2022. za sve učenike/ice s područja općine Vrbje koji pohađaju osnovnoškolsko obrazovanje.

Tim je povodom načelnik istaknuo kako dajemo sve od sebe da olakšamo roditeljima i kako brinemo o potrebama stanovništva zbog toga što su naša djeca i roditelji preduvjet opstanka same općine i zajednice.

-Ova se odluka donosi kontinuirano iz godine u godinu kako bismo pomogli roditeljima, odnosno njihovim kućnim budžetima, i tako u što većoj mjeri osigurali da osnovno obrazovanje zaista bude besplatno. Iznosi sufinanciranja su doneseni sukladno programima svih osnovnih škola koje djeca s područja općine pohađaju, a u ovoj su godini usklađeni i u većoj mjeri povećani u odnosu na godinu prije., rekao je.

Načelnik je također rekao kako se naš model pokazao dobar i dosad nije bilo poteškoća u njegovoj provedbi.

Zahtjeve za financiranje roditelji mogu podnijeti Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbje do 30.11. ove godine, a informacije o uvjetima financiranja i potrebnim prilozima bit će objavljene na web stranici Općine i dostupne putem telefonskog kontakta ili osobnog dolaska.Na fotografiji možete vidjeti planirane iznose financiranja po pojedinom razredu za svaku OŠ.