Plenković o antimaskerima: Treba angažirati zaštitare, ravnatelji nisu policajci…

Plenković o antimaskerima: Treba angažirati zaštitare, ravnatelji nisu policajci…

HDZ je u ponedjeljak održao redovitu sjednicu Predsjedništva i Nacionalnog vijeća, a nakon nje medijima se obratio predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković, piše N1.

“Očekujem dinamičan početak saborskog jesenskog zasjedanja”, rekao je Plenković.

Komentirao je i probleme u oporbi, ponajprije SDP-u i Domovinskom pokretu.

“Vidjet ćemo kako će se sve to razviti u pogledu njihove političke profilacije. HDZ i većina su stabilni. Mi nismo organizirali njihove probleme nit smo ih nešto komentirali. Neka se bavi svojim stvarima, a mi ćemo se baviti upravljanjem, upravo onim za što smo dobili povjerenje građana”, rekao je.

Ravnatelji nisu policajci

Covid-potvrde idu za djelatnike u zdravstvu, a Plenković je rekao da “se razmišlja o uvođenju covid-potvrda za socijalne ustanove, mislim da je to logično i normalno, a o školama još u ovom trenutku ne razmišljamo”, rekao je.

“Što se tiče škola, moramo voditi računa da nema incidenata. ljudi mogu praviti da covid ne postoji, ali virus postoji. Nisu milijuni u svijetu umrli od nečeg drugog. Ali ne dolazi u obzir da budu tako intruzivni prema školama i ministru. Morat će (ravnatelji) angažirati zaštitarske službe ili nešto. Ravnatelji nisu policajci, neće se netko fizički sukobiti, to su neugodne situacije”, napomenuo je Plenković komentirajući incident u školi u Krapinskim Toplicama.

Što se tiče ostavke međimurskog župana Matije Posavca, Plenković je rekao da će novi izbori biti raspisani u zakonskom roku, a što se tiče kandidata HDZ-a, rekao je: “Kad budemo imali kandidata, reći ćemo. Zasad ga nemamo”, komentirao je.

Nitko nije zadovoljan brzinom obnove

Što se Crne Gore tiče, premijer je rekao da situacija neće utjecati na Hrvatsku: “Ne vidim kako to može utjecati na Hrvatsku. Neće utjecati”.

Kazao je da se radi na izmjenama Zakona o obnovi nakon potresa.

“Nastojali smo da se zakon donese na temelju struke. Za njega su glasali gotovi svi u Saboru”, istaknuo je Plenković dodavši da nitko nije zadovoljan s brzinom obnove.

“Iznos novca je manji problem, dugoročno je problem rasta cijena u graditeljstvu i s te strane moramo naći rješenje”, rekao je premijer te dodao da se ministar Horvat trudi, piše N1.