Demontirane laži koje diskografi plasiraju u javnost

Demontirane laži koje diskografi plasiraju u javnost

U DOPISU ZASTUPNICIMA HRVATSKOG SABORA DEMONTIRANE LAŽI KOJE DISKOGRAFI PLASIRAJU U JAVNOST

U svom dopisu svim klubovima Hrvatskog sabora, kao i nadležnim odborima te predlagatelju novog Zakona o autorskom i srodnim pravima, Ministarstvu kulture i medija, hrvatske izvođačke organizacije (HGU, HUOKU, HDGU, HUZIP) su precizno demontirale lažne tvrdnje koje hrvatski diskografi kontinuirano plasiraju u javnost. Obraćanje zastupnicima Sabora je od izuzetne važnosti u ovom trenutku, budući da novi prijedlog Zakona ulazi u Sabor na drugo čitanje i raspravu.

z nedavnog obraćanja diskografa javnosti, izdvojene su četiri notorne laži te njihovo demontiranje prenosimo u cijelosti iz gore spomenutog dopisa.

Diskografi tvrde:


a) ovim zakonom bi se „onemogućilo izvođače u izboru načina korištenja i licenciranja njihovih prava“ – LAŽ

– nacrt zakona predviđa ugovorno, dakle individualno reguliranje odnosa i licenciranje putem diskografa, a TEK ako ugovora nema (što sukladno već postojećem zakonu uopće ne bi smio ni biti slučaj) licenciranje se ostvaruje kolektivno (vidi čl. 149. naročito st. 1 i st. 5)

b) „Trenutni zakonski prijedlog za provedbu Direktive o autorskim pravima na jedinstvenom digitalnom tržištu spriječit će učinkovito funkcioniranje hrvatskog glazbenog tržišta te buduća ulaganja i inovacije u našoj industriji“ – LAŽ Više na LINKU

DEMOS MEDIA Izvor HGU