Prijavila ga je USKOK-u za korupciju, a on je sada smjenjuje: “Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje radno mjesto”

Prijavila ga je USKOK-u za korupciju, a on je sada smjenjuje: “Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje radno mjesto”

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić raspisao je natječaj za novog direktora gradske tvrtke Eko Moslavina. Natječaj je raspisan nakon što je sadašnja direktorica Adrijana Cvrtila USKOK-u prijavila niz nezakonitosti vezanih za zapošljavanje u toj tvrtki. 

Rok za prijavu na natječaj je dva tjedna. Podsjetimo, Cvrtila je Babića (HDZ) i njegovog koalicijskog partnera Davora Kljakića (HSLS) prijavila USKOK-u, navodeći da je preko tvrtke koju je vodila, po nalogu njih dvojice, zapošljavala članove HDZ-a, HSLS-a i njihovu rodbinu.

Također kaže da su kupljena najmanje dva oporbena vijećnika kako bi Babić imao podršku u kutinskom Gradskom vijeću. Optuženi su navodno utjecali na zapošljavanje i visinu plaća pojedinim zaposlenicima.

Cvrtila je svoje tvrdnje potkrijepila i tonskim snimkama telefonskih razgovora. Babić je optužio Cvrtilu za spletkarenje, manipulacije i ucjene, ustvrdivši da je tvrtku vodila samostalno i bez ičijeg utjecaja.

Andrijana Cvrtila rekla nam je kako je raspisivanje natječaja – osveta. 

“Sada me kao treba kazniti, zato što sam sve otkrila? Očekivala sam da će tako nešto napraviti, iako nema niti jednog poslovnog razloga za smjenu. Meni nije istekao mandat.

Moja smjena je osvetničkog karaktera nakon što sam javnosti iznijela koruptivne radnje gradonačelnika i predsjednika Gradskog Vijeća Kutina. To je razvidno iz činjenice što niti za jednu od preostala 3 trgovačka Društva u Kutini nije raspisan natječaj za člana uprave-direktora. 

Čudi me da gradonačelnik nije raspisao natječaj za svoje gradonačelničko radno mjesto koje je opterećeno nezakonitim radnjama, nego za moje radno mjesto za koje nije bilo niti jedne nepravilnosti u radu što se vidi iz Nalaza i mišljenja državne revizije, nije pokrenut niti jedan prekršajni ili drugi postupak protiv tvrtke kojom upravljam u protekle četiri godine”, rekla nam je Cvrtila. 

Kutinski gradonačelnik Zlatko Babić se na konferenciji za medije ogradio od optužbi za kadroviranje i politički utjecaj na članove Gradskog vijeća.  Piše Dnevnik.hr