Jutros ponovo incidenti: Policija privela antimaskera pred školom u Krapinskim Toplicama…

Jutros ponovo incidenti: Policija privela antimaskera pred školom u Krapinskim Toplicama…

Ponovno je jutros došlo do incidenta pred školom u Krapinskim Toplicama.

Iz policije su za Index potvrdili da je jutros pred osnovnom školom u Krapinskim Toplicama zabilježen nenajavljeni prosvjed. Podsjetimo, prosvjedi u blizini škola su zabranjeni zakonom.

Policija je potvrdila da je u policijsku postaju Zabok priveden jedan od prosvjednika jer je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu. Mjesto prosvjeda su u 8:18 napustila još dva prosvjednika, a do 8:30 na mjestu prosvjeda ostali su još jedan prosvjednik i dječakov otac, a potom su i oni napustili mjesto prosvjeda.

Podsjetimo, antimaskeri su prošlog petka upali u prostorije škole, zbog čega su ravnatelj škole Samson Štibohar i župan Željko Kolar reagirali angažiranjem zaštitara.

U utorak je policija ispisala 26 prekršajnih prijava protiv roditelja Gaćina i prosvjednika.

Osmaš koji je odbio staviti masku na ulazu u školu pojavio se jutros u pratnji oca 5 minuta prije početka nastave.

Pojavili se bez maske. U školu ga nisu ga htjeli pustiti iako je pokušao ući u školu bez maske. 

–  Sinu smeta maska i guši ga. Cijelu prošlu godinu je trpio i više ne može. On je sad u školi, ali pred školom – bio je kratak komentar oca koji je ostao sjediti ispred škole sa svojim sinom.

Liječnici su dječaku dali potvrdu da je zdrav i da normalno može pohađati nastavu i da nema razloga da ne nosi masku.

Ispred škole se u isto vrijeme okupilo četvero ljudi koji su predstavili kao prolaznici. Policija ih je sve legitimirala i privela je jednog mlađeg muškarca radi utvrđivanja identiteta. Prenose 24sata