Milanović komentirao izjavu premijera o kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda: ‘Nemam pojma o čemu čovjek govori. To je jak komentar na njegovu izjavu’

Milanović komentirao izjavu premijera o kandidatkinji za predsjednicu Vrhovnog suda: ‘Nemam pojma o čemu čovjek govori. To je jak komentar na njegovu izjavu’

Na pitanje koliko će donošenje odluke o predsjedniku Vrhovnog suda trajati Milanović je odgovorio: “Pitajte Plenkovića”

Predsjednik Zoran Milanović sudjelovao je na 16. sastanku predsjednika država “Skupine Arraiolos” koja se danas održava u Rimu na poziv talijanskog predsjednika Sergija Mattarelle.

Nazvana po portugalskom gradu u kojem se 2003. prvi put sastala, skupina Arrailos okuplja jednom godišnje predsjednike zemalja članica EU-a s parlamentarnim sustavima.

Novinari su predsjednika upitali o današnjoj izjavi premijera koji je rekao kako je gospođa Ksenija Turković, potpredsjednica Europskog suda za ljudska prava, bila prvi izbor za predsjednicu Vrhovnog suda. Milanović je odgovorio kako nema pojma o čemu premijer govori. 

“Nemam pojma o čemu govorite. Čiji kandidat je bila? Tko je ta osoba? Čiji kandidat je bila? Ja sam prema Ustavu, i to će tako ostati dok sam ja predsjednik, ne zato jer to mene raduje nego jer tako piše, ja sam taj koji predlaže, a ne Plenković. Plenković može odbiti, predložio sam sudca Dobrinića neka se o tome očituje, a ove pričice pitajte njega. Dakle nemam pojma o čemu čovjek govori”, kazao je Milanović.

“Nemam pojma o čemu pričate. Mislim da je to dosta jaka izjava i komentar na jednog predsjednika vlade. Ja s njime o tome nisam razgovarao. Ne znam o čemu čovjek priča!”, zaključio je predsjednik.

Na pitanje koliko će donošenje odluke o predsjedniku Vrhovnog suda trajati Milanović je odgovorio: “Pitajte Plenkovića. Ovo je drugi kandidat kojeg predstavljam. To je odličan prijedlog, ne zato što ja dobro biram nego zato što je on odličan prijedlog, to je klasa i nadam se da će ga izabrati”. Donosi RTL