Županija demantirala Bulja: Gradonačelnik Bulj ili ne pozna propise ili namjerno potencira ovo pitanje želeći prikupiti jeftine političke poene…

FOTO: DNEVNIK.HR

Tek što je načelnik sinjskog stožera, na prijedlog gradonačelnika Mire Bulja donio odluku o ukidanju obveze nošenja maski u školama za učenike i nastavnike, reagirali su iz Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Splitsko-dalmatinske županije.


Povodom odluke o ukidanju obveze nošenja maski u školama, prof. Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport, dao je izjavu koju prenosimo u cijelosti. Donosi dnevnik.hr

“Učenici u sinjskim osnovnim i srednjim školama sutra i u dogledno vrijeme moraju nositi maske, sukladno mjerama koje su propisane od HZJZ-a i Ministarstva. Razlog je nepovoljna epidemiološka situacija u cijeloj Županiji i danas rekordan broj zaraženih”, navodi u svojoj izjavi Đonlić.

“Gradonačelnik Bulj ili ne pozna propise ili namjerno potencira ovo pitanje želeći prikupiti jeftine političke poene. Proceduru za ukidanje mjere nošenja maski pokreće škola, a suglasnost daje osnivač te lokalni stožer”, dodao je.

“U ovom trenutku nijedna škola s područja grada Sinja nije uputila takav zahtjev niti bi Osnivač u ovakvoj epidemiološkoj situaciji dao suglasnost za ukidanje te mjere. Prema tome, mjera obaveznog nošenja maski za učenike i nastavnike ostaje na snazi do daljnjega“, zaključuje Đonlić.

Više pročitajte OVDJE